LDD reageert met verbijstering op de beslissingen van Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Melchior Wathelet om de regularisatie van illegalen voortaan te laten afhangen van een tweetal formuliertjes waarin wordt 'bewezen' dat een kandidaat-Belg voldoende in onze samenleving is verankerd.
Illegalen, gelukszoekers en economische migranten hoeven geen vuistdik dossier meer voor te leggen, meldt Wathelet trots, een bewijs van de wil om legaal in het land te blijven, volstaat. Alsook een bewijs van duurzame verankering in ons land.
Jean-Marie Dedecker: "De Oiegoer, Kirgies, Mauretaniër, Angolees of Tsjetsjeen die een A4'tje waarmee zijn lidmaatschap van amateurvoetbalploeg FC De Kampioenen te Borgerhout, Oostende of Wondelgem wordt gestaafd kan voorleggen, mag zich opmaken voor het Belg-zijn en geniet voortaan het voorrecht zich als een vrij, legaal mens door heel Europa te bewegen. Dit zal andermaal voor een enorm aanzuigeffect zorgen. Dat effect moet vervolgens nog eens worden vermenigvuldigd met de factor volgmigratie en gezinshereniging."
Dedecker herinnert er toch even aan dat we - vergelijkbaar met de handel in arbeidsdocumenten - dreigen af te stevenen op ondergronds en onderhands geknoei met taaldiploma's, attesten, lidkaarten van sportverenigingen en kaartersclubs.
Nieuwe massale collectieve regularisatie
Dat Watheletdeze operatie gèèn collectieve regularisatie noemt, neemt Dedecker niet.
"De eenmalige regularisatie, het generaal pardon van de Snel-Belgwet heeft in 1999-2000 voor het aankloppen van meer dan 100.000 kandidaat-Belgen gezorgd. Want naast ouders, kinderen en grootouders liet een op de vijf ook nog anderen uit het thuisland overkomen. Het aantal leefloners met een nationaliteit van buiten de EU vertienvoudigde daardoor tot 2007."
Dergelijke cijfers dreigen nu andermaal te worden gehaald.
"Terwijl daar in Vlaanderen helemaal geen draagvlak voor is. Zelfs de nieuwkomers die hier al veel langer zijn vinden dat ons land vol is, zo wees een onderzoek van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding uit. Maar in weerwil van die wetenschap èn van alle Europese afspraken gaat België gewoon door met het in de uitverkoop zetten van de Belgische nationaliteit. Met de zegen van CD&V, SP.A, Open VLD, Groen! en hun Franstalige bondgenoten."
Franstalige linkse partijen beslissen
Jean-Marie Dedecker noemt het hallucinant dat Wathelet het aandurft het parlement op deze binnenskamers bekonkelde manier buitenspel te zetten.
"De regering Van Rompuy heeft het bestaan de precaire problematiek Asiel en Migratie niet alleen bij één taalroep - de Franstalige - maar voornamelijk bij één partij - het CdH van mevrouw Milquet - onder te brengen. De premier, die dit alles patroneert en regisseert, zou op zijn minst moeten beseffen dat Vlaanderen ànders tegen deze problematiek aankijkt dan de Franstalige linkse partijen die middels het massaal uitdelen van Belgische paspoorten vooral een nieuw electoraat wensen aan te boren en zelfs als een verfransingsmachine inzetten."
LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker herinnert er toch nog even aan dat het CdH-voorzitster en huidig federaal minister van Werk is geweest die de stille maar uitgekookte motor was achter de geëmotionaliseerde hongerstakingen in de Brusselse Begijnhofkerk.
De LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker stelt tevens vast dat Open VLD de lijn van haar geslachtofferde minister Turtelboom helemaal heeft losgelaten en platter dan ooit op de buik is gegaan voor het meest ruimhartige, linkse asielbeleid.
"Kortom: Vlaanderen en de Vlaamse kiezer worden hier totaal buitenspel gezet. Het vreemdelingendossier, asiel, migratie en illegaliteit: de Vlaming wordt verplicht de visie van Franstalig links lijdzaam te ondergaan. Brussel, Gent en Antwerpen betalen ondertussen de rekening. De socialistische voorzitster van het OCMW-Antwerpen, Monica De Coninck, verwacht in haar stad alleen al opnieuw 18.000 regularisaties, met een enorme meerkost qua administratie, maatschappelijke werkers en leeflonen in het verschiet", besluit Jean-Marie Dedecker.