Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Vzw I-Cleantech: LDD vraagt en krijgt hoorzittingen met experts in het Vlaams Parlement

17/02/2011 11:55 - Persbericht

LDD-fractievoorzitter Lode Vereeck is voorstander van investeringen in cleantech en de ontwikkeling van een cleantech-campus in Houthalen, maar zal zich blijven verzetten tegen de oprichting van de dure en nutteloze vzw I-Cleantech Vlaanderen. Minister Lieten wil deze vzw oprichten ondanks een vernietigend advies van de Inspectie van Financiën. De stemming van het voorstel van decreet tot oprichting van de vzw werd deze morgen uitgesteld, nadat Lode Vereeck een hoorzitting met experts had gevraagd. Lode Vereeck werd hierin gesteund door alle oppositiefracties in het Vlaams Parlement.

Lode Vereeck: "De minister zei dat het dossier op basis van het advies van de Inspectie werd aangepast. Maar het betreft kleine aanpassingen die geen afbreuk doen aan de essentie van onze kritiek. De enige juiste aanpassing is het opdoeken van dit initiatief. Gisteren verklaarde minister Lieten dat er ondertussen een uitgebreid businessplan werd uitgewerkt, maar ik kan enkel vaststellen dat het parlement daar voorlopig geen inzage in krijgt."

Vandaag was in de Commissie Economie, Wetenschap en Innovatie een voorstel van decreet ter bespreking en stemming geagendeerd. Dit decreetsvoorstel moest de oprichting van de vzw mogelijk maken. De stemming werd uitgesteld, nadat Lode Vereeck een hoorzitting met experts had gevraagd. Dit voorstel werd gesteund door alle oppositiefracties.

Lode Vereeck: "De uitdaging vandaag is net om te besparen op de werking van de instellingen en meer te investeren in O&O, maar deze regering doet net het omgekeerde. LDD zal zich met hand en tand verzetten tegen een instelling zonder meerwaarde en die de belastingbetaler jaarlijks 1.25 mio euro zal kosten aan managerslonen en beheersvergoedingen. Hopelijk brengen de hoorzittingen met experts ook de meerderheidspartijen CD&V en N-VA tot inzicht. Beide partijen zijn immers geen voorstander van de oprichting, maar steunen formeel wel het voorstel van decreet."

Reacties op "Vzw I-Cleantech: LDD vraagt en krijgt hoorzittingen met experts in het Vlaams Parlement"

Etienne VINCENT
17/02/2011 12:04
Gefeliciteerd met je vastberadendheid om Ingrid Lieten op haar plaats te zetten en samen met haar alle onnodige mandatarissen. Zij wil eventueel slechts 0,3% vehoging van de bonussen - merkwaardig - maar hoeveel mandaten heeft zij, hebben haar collega's SPa'ers en hoeveel worden zij betaald om aanwezig te zijn. Schaf alle betalingen aan politieke mandatarissen af in om het even welk orgaan waarin zij zetelen : uiteindelijk maakt een mandaat deel uit van hun taak als politicus!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*