Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

'VRT loopt te hard van stapel' (Het Belang van Limburg, 10 januari 2011)

10/01/2012 15:06 - Verschenen

Jurgen Verstrepen reageert kritisch tegenover het voornemen van de VRT om vanaf 1 mei van Ketnet het derde kanaal te maken. Het derde net wordt een volwaardige kinderzender, waar na acht uur ook speciale uitzendingen voor buitenlanders in Vlaanderen een plaats krijgen. Canvas blijft het vertrouwde platform voor duiding en sport.

Politici kritisch:

Vanuit politieke hoek wordt voorzichtig positief, tot zeer kritisch gereageerd. Groen! staat achter het project, op voorwaarde dat het "zonder veel meerkosten" zal uitgebouwd worden. LDD en Open VLD stellen zich ernstige vragen bij het kostenplaatje: "VRT loopt te hard van stapel", vindt Jurgen Verstrepen, LDD-mediaspecialist in het Vlaams parlement. "Al van bij de start stel ik de vraag wie er zit te wachten op dat derde net, hoe dat concreet zal gebeuren en hoeveel dat zal kosten", reageert Verstrepen. "De VRT en mediaminister Ingrid Lieten hebben me daar nog steeds geen antwoord op kunnen geven."

Open VLD blijft gekant tegen de plannen voor een derde kanaal: Vlaams parlementslid Bart Tommelein: "De minister-president kondigt een besparingsoperatie aan en eens te meer doet de openbare omroep alsof haar neus bloedt". (b)

© 2012 Concentra