Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

VRT haalt streefcijfers inzake diversiteit niet

15/04/2011 16:54 - Persbericht

De VRT haalt nog niet eens de helft van de door hen vooropgestelde streefcijfers inzake diversiteit. Volgens Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) is dit de zoveelste tekortkoming van de openbare omroep op het vlak van het door hen gevoerde diversiteitsbeleid.

Eind 2008 organiseerde de openbare omroep een vrijwillige en anonieme diversiteitsscan. Het is op basis van de resultaten uit deze registratie dat men in 2009 streefcijfers heeft vastgelegd voor gehandicapten en voor personen van allochtone origine. Voor de eerste doelgroep werd tegen eind 2011 het streefcijfer van 1% vooropgesteld, terwijl dit 2,5% was voor allochtonen.

Jurgen Verstrepen: “Nu blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag aan Vlaams minister Lieten dat voor geen van beide doelgroepen de streefcijfers gehaald worden. Voor de personeelsleden met een handicap scoort de VRT 0,60%, wat dus 0,40% minder is dan ze zelf hadden vooropgesteld. Voor personeelsleden van allochtone herkomst bakt men het nog bruiner: slechts 1,07%. De VRT haalt dus nog niet de helft van zijn streefpercentages. Een zoveelste tegenslag voor het door de VRT zogenaamd gevoerde diversiteitsbeleid. De VRT zal dus zeker een tandje moeten bijsteken wil het enigszins serieus genomen worden qua diversiteitsbeleid.” 

Reacties op "VRT haalt streefcijfers inzake diversiteit niet"

Yves
02/05/2011 11:52
De realiteit is soms anders dan de beweerde hoge waarden en de VRT/Canvas/Terzake hangt graag de heilige en de politiek correcte uit.
Het is voor de VRT makkelijk om zichzelf en hun familie vetbetaalde jobkes toe te eigenen en te eisen dat de rest van de bevolking opgezadeld wordt met allochtonen. Daaruit blijkt dat die media a spreekt en soms b doet. Laat ons dus eens snel bv Katleen Cools van Terzake vervangen door een allochtoonse (met sluier voor hen liefst); Katleen zou het niet erg moeten vinden want ze erg pro-migrant en rabiaat tegen het eigen volk. Als het niveau zakt ja, geen probleem want de politiek heeft het 'zo gewillen'.

Maar de VRT doet het zoals Leterme: ga maar eens kijken op zijn site hoeveel allochtonen die in dienst heeft... het zal je verbazen hoe weinig, en dan zeker op de lage plaatsen. Ergens logisch -eigen volk eerst, zoals trouwens overal ter wereld- maar de regeringstaal staat anders vol diversiteitstaal...

En als de migranten en asielzoekers "verdeeld" worden dan gaan ze uiteraard niet naar Ieper (stad van Leterme), noch naar Hottem (stad van staatssekretaris Courard), noch naar Michelsbeke (De Croo)...
Ja, zo is het makkelijk regeren als je de problemen afschuift naar andere oorden dan die van de hoge heren.

Géén wonder dus de wereldvreemdheid en de o zo lakse migranten/asielzoekerij-politiek in dit land. Schuif ze maar door naar een andere stad/dorp dan de mijne denken en doen ze!
Etienne VINCENT
15/04/2011 19:55
Jurgen, wat had je nu verwacht van de Zonhoofse - zeker geen hoofse - Stevaertgatlikker Ingrid Lieten?
Normaliter zou een parlementaire onderzoekscommissie haar beleid bij De Lijn reeds moeten onderzocht hebben, verre van in jouw sector iets positiefs bij te kunnen noch te willen dragen. In elk geval weer een staaltje van volksverlakkerij en demagogie waarin je je kunt vastbijten tot het einde van je mandaat en allicht langer.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*