Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Vrouwen en allochtonen bevorderen kwaliteit" (De Standaard, 25/11/2010, p30)

25/11/2010 08:49 - Verschenen - Media - Jurgen Verstrepen - VRT

In het Vlaams Parlement is gediscussieerd over de streefcijfers die de VRT zichzelf oplegt om meer vrouwen en 'gekleurde' mensen op het scherm te krijgen. Veli Yüksel (CD&V), Wim Wienen (Vlaams Belang) en Jurgen Verstrepen (LDD) vrezen dat streefcijfers of quota tot kwaliteitsverlies zullen leiden.

Volgens Yüksel is het geen goed signaal aan allochtonen die in de media willen werken dat men ze aanneemt op basis van hun huidskleur. Jurgen Verstrepen en Bart Tommelein (Open Vld) trokken dan weer fel van leer tegen het verankeren van de quota in de beheersovereenkomst van de VRT. Lieten beklemtoonde dat het gaat om streefcijfers en niet om quota. De minister bekritiseerde bovendien de clichés in de hele diversiteitsdiscussie. 'Het is alsof men zou zeggen dat de kwaliteit er in het Vlaams Parlement op achteruit gegaan is sinds er meer vrouwen en gekleurde mensen zitten.' Diversiteit en kwaliteit gaan volgens haar hand in hand in plaats van dat ze elkaar tegenwerken. Lieten wees er tot slot op dat het Vlaamse diversiteitsbeleid alle agentschappen en departementen aanspoort om zichzelf streefcijfers op te leggen.


(belga)
© 2010 Corelio

Reacties op ""Vrouwen en allochtonen bevorderen kwaliteit" (De Standaard, 25/11/2010, p30)"

Guillaume Plas
27/11/2010 12:12
Het is totaal in strijd met de principes en zelfs met de wet betreffende van non-discriminatie gesteund op ras, kleur, godsdienst, ethnie enz. . Door ambten voor te behouden gesteund op deze criteria schendt men de wet en het EUROPEES VERDRAG VOOR DE RECHTEN VAN DE MENS

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*