Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans: Win uw eigen geld terug!

12/04/2011 18:44 - LDD in de kijker

Elk Glabbeeks gemeenteraadslid ontving recent van energiedistributeur Infrax - net zoals politici uit meer dan 100 andere Vlaamse gemeenten - een fors cadeau in de brievenbus: een volledig gratis Bokrijk-abonnement (geldig voor het hele gezin), gratis toegang tot ‘bevriende’ musea, onbeperkt 50% korting in allerlei attractie- en pretparken, 50% korting in weer andere plezierparadijzen (zelfs in het buitenland) of een ‘aankoopvoordeel’ in een shoppingpark… 40 cadeautjes in één!

De voorbije jaren stuurde Glabbeeks volksvertegenwoordiger-gemeenteraadslid Peter Reekmans dergelijk cadeautje, met een waarde van 80 euro voor het jaarabonnement alleen al, terug naar afzender. Maar dit jaar vindt hij deze Sinterklaaspolitiek ‘van politici, aan politici’ echt té grof, zeker uitgerekend op het moment dat Infrax een prijsstijging doorvoert van de distributiekosten met 36 euro per jaar (3 euro/maand) per gemiddeld gezin. Bij Eandis gaat het trouwens zelfs om het dubbele. 

 

De gas- en elektriciteitsfacturen drukken in ons land al langer onredelijk zwaar op het budget van de huishoudens én bedrijven. De kostprijs van energie bestaat niet alleen uit de waarde van het geleverde gas of de elektriciteit zelf, maar omvat daarnaast de transport- en distributietarieven, de heffingen, bijdragen en taksen. Daaronder vormen de distributietarieven een belangrijk onderdeel op de eindfactuur. Ze wegen voor ongeveer één derde mee in het totaalbedrag van een factuur. Elektriciteit en gas zijn in ons land abnormaal duur, zo blijkt uit elk onderzoek. En niet enkel omwille van de zonnepanelen, en zelfs niet alleen door de nog steeds te grote greep van Electrabel op de stroomproductie. De ingebakken verspillings- en zelfbedieningscultuur binnen de intercommunales, met eraan gekoppeld het stuitende gebrek aan deugdelijk bestuur en management, is een minstens even grote reden voor het feit dat de energieprijzen in ons land buiten elke proportie pieken! En daarover wordt in alle talen gezwegen…

 

Reekmans wil nu duidelijk maken aan de politici in de raden van bestuur van Infrax en Eandis dat dit erover is, en wil ook de toezichthoudende ministers wakker schudden!

Daarom neemt hij het initiatief om het Bokrijkabonnement (en tal van andere gratis attracties voor gans het gezin) via een open wedstrijd te verloten onder alle Glabbekenaren. Zo is er toch één Glabbeeks gezin dat één jaar de prijsstijging niet zal voelen via dit geschenk! Alle Glabbeekse gezinnen krijgen het deelnameformulier eind deze week in hun brievenbus! (klik hier)

 

Reacties op "Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans: Win uw eigen geld terug!"

annette vanden berghe
13/04/2011 20:19
volledig gelijk Peter : doe zoe voort. men legt het ook niet goed uit aan de bevolking : probeert 2 groepen mensen tegen elkaar op te zetten (zie de reacties tov de zonnepanelen ) terwijl het aan het wanbeleid te wijten is en het gebrek aan een echt prijzenbeleid zoals er in Frankrijk wel is..
julien DEMEULEMEESTER
13/04/2011 13:31
Ik heb een kortte reactie
Als mijn buurman iets koopt waarbij hij een flinke korting krijgt. dan vraagt men dan niet aan mij om die korting terug te helpen betalen. De gegeven korting of premie is een zaak tussen mijn buurman en de premieverstrekker. Bij zonnepanelen is dit hetzelfde. Als wij die premie moeten helpen terug betalen is dit een echte schande. Ik denk zefs dat dit vermoedelijk wettelijk ontoelaatbaar is, iemand anders doen betalen voor de voordelen van een ander.
Ikke
13/04/2011 13:25
En dan krijgen ze nog gratis Digitale TV van Telenet. Kostenprijs voor eenvoudigste pakket 20€ per maand.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*