Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Voetbalblad misbruikt logo van VRT (De Standaard, 16/03/2011, p27)

16/03/2011 09:53 - Verschenen

De VRT beraadt zich over juridische stappen tegen het nieuwe voetbalblad 'Studio 1'.

Brussel - Op 24 februari verscheen het eerste nummer van het nieuwe voetbalmagazine Studio1, een uitgave van SMedia. Het blad, met een oplage van 20.000 exemplaren, pakt uit met het logo van het gelijknamige voetbalmagazine op de openbare omroep. De VRT en de RTBF worden als partner vermeld. Maar de VRT distantieert zich volledig van het nieuwe voetbaltijdschrift. 'De VRT zegt dat ze niets te maken heeft met het magazine, dat het logo ten onrechte gebruikt wordt en dat er geen sprake is van redactionele samenwerking', aldus Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) gisteren in de commissie Media van het Vlaams Parlement. 'De VRT beraadt zich welke stappen ze kan ondernemen.'

LDD-mediaspecialist Jurgen Verstrepen vraagt zich af waarop de VRT nog wacht om juridische stappen te ondernemen en de publicatie van het magazine tegen te houden. 'Waarom moet de VRT zich nog beraden? Het is toch duidelijk? Het eerste nummer ligt al meer dan twee weken in de rekken. Als iemand onrechtmatig je logo gebruikt, grijp je toch meteen in?' aldus Verstrepen.

CD&V-parlementslid Carl Decaluwé ging nog een stapje verder. Hij vindt het vreemd dat de namen van de journalisten van het blad niet bekend zijn. 'Ik hoop maar dat er geen VRT-sportmedewerkers een 'Michel Wuytske' gedaan hebben en via het blad iets bijverdienen', klonk het. VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt ontkent dat echter formeel. 'Daar is niets van aan. Wat wel zo is, is dat er in het verleden gesprekken zijn geweest met SMedia. Maar onze beheersovereenkomst laat niet toe dat wij ons met het uitgeven van printmedia gaan bezighouden', verduidelijkt Verdoodt.

Ook bij de RTBF wordt ontkend dat ooit met SMedia is samengewerkt. 'Ze stelden ons een partnership voor, maar daar is nooit op in gegaan', zegt woordvoerder Bruno Deblander.

De Standaard
(dod)
© 2011 Corelio 

Reacties op "Voetbalblad misbruikt logo van VRT (De Standaard, 16/03/2011, p27)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*