Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Vliegstunt Tom Waes is vooral reclame voor vliegmaatschappij" (Het Belang van Limburg, 15 februari 2012)

15/02/2012 08:00 - Verschenen

Volgens minister van Media Ingrid Lieten (sp.a) heeft de directeur van de luchthaven van Oostende zijn toestemming gegeven voor de tv-opnames van 'Tomtesterom' waarbij Tom Waes een vliegtuig met BV's aan boord aan de grond zette en weer opsteeg. Al geeft Lieten toe dat de directeur misschien niet wist dat het om Tom Waes en zijn stuntprogramma ging.

Tom Waes heeft voor 'Tomtesterom' zes keer met een boeing 737 van Jetairfly de grond geraakt en is daarna weer opgestegen in Oostende. Dat is op 23 mei gebeurd. Op 26 april heeft de directeur van de luchthaven zijn toestemming gegeven voor een 'training'. Die mocht ook gefilmd worden. Dat blijkt uit een mail die gisteren in het parlement circuleerde.

"De directeur zegt nochtans dat hij van niets wist", merken zowel Jurgen Verstrepen (LDD), Bart Caron (Groen) als Bart Tommelein (Open Vld) op. "Dus iemand liegt."

"Het hoeft niet meteen om een leugen te gaan", zegt minister Lieten.

"Ik kan me inbeelden dat hij de details niet kende."

790.000 euro

Jurgen Verstrepen had uitgerekend wat die hele stunt al had opgeleverd aan Jetair, de vliegmaatschappij die mee in het spel zit. "790.000 euro, alleen al wat daar in de kranten en tijdschriften allemaal over is verschenen. Het gaat hier om een duidelijke vorm van productplacement."

Het is nog wachten tot de uitzending om te weten hoe vaak we het logo van Jetairfly zullen zien. "Als er te veel commercie in die uitzending zit, dien ik klacht in bij de Vlaamse regulator voor de media", aldus Verstrepen. LC

© 2012 Concentra