Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

“Vlaamse regering organiseert stilstand van Vlaanderen”

09/02/2011 16:10 - Persbericht

LDD is niet verbaasd over de resultaten van de studie m.b.t. de realisatie van de Pact2020-doelstellingen. Voor LDD is dit het gevolg van een totaal gebrek aan daadkracht dat deze Vlaamse Regering reeds sinds haar aantreden kenmerkt.

Lode Vereeck: "VIA is een langetermijnproject met 2020 als horizon. In die zin is het logisch dat de doelstellingen van Pact2020 vandaag nog niet gerealiseerd zijn. Maar om uiteindelijk de doelstellingen te bereiken moet er wel vooruitgang zijn op de belangrijke domeinen om van Vlaanderen een topregio te maken. Dit is niet het geval. Niet alleen scoort Vlaanderen nog steeds niet goed voor heel wat cruciale indicatoren, er wordt bovendien voor heel wat parameters een stagnatie of zelfs een achteruitgang vastgesteld. Ik vind dit alarmerend."

LDD heeft er tijdens de begrotingsbesprekingen meermaals op gewezen dat deze Vlaamse Regering geen fundamentele en toekomstgerichte keuzes maakt. Hierdoor wordt de kloof tussen de ambities en het handelen stilaan onoverbrugbaar.

Lode Vereeck: "Centraal in het realiseren van de VIA-doelstellingen staan investeringen in innovatie zowel inzake de uitdagingen qua logistiek en mobiliteit, de vergrijzing, gezondheidszorg, IT, duurzame energie, enz...  En wat doet deze regering? Zwaar besparen op O&O en onderwijs. Het innovatiebudget ligt nu 70 miljoen euro lager dan bij het begin van de legislatuur. Minister-President Peeters heeft er dan wel de mond van vol dat hij van Vlaanderen een Europese topregio wil maken, maar het handelen van deze Vlaamse regering toont geen enkele daadkracht."

Voor LDD is er een duidelijke wijziging van de beleidsaanpak nodig.

Lode Vereeck: "Meer van hetzelfde zal duidelijk niet volstaan. Hopelijk dringt dit besef ook door bij de Vlaamse Regering. De regering moet fundamentele beleidskeuzes maken en handelen naar de ambities. Momenteel is VIA blijven steken in werkgroepen en plannen, maar waar blijven de 1e resultaten? Ondertussen boert Vlaanderen achteruit en is er geen structurele vooruitgang op cruciale domeinen zoals logistiek, innovatie, onderwijs, arbeidsmarkt, enz... Door dit gebrek aan daadkracht organiseert de Vlaamse regering de stilstand van Vlaanderen."

Reacties op "“Vlaamse regering organiseert stilstand van Vlaanderen”"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*