Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Vlaamse regering negeert protest en blijft studietoelage weigeren (Het Nieuwsblad, pag. 8 26/04/2013)

26/04/2013 09:55 - Verschenen

Ondanks het felle protest komt er dan toch geen 'amnestie' voor zo'n drieduizend gezinnen die vorig schooljaar te laat hun studietoelage aanvroegen.

'Ik heb hier maar één woord voor: hardvochtigheid', aldus Vlaams parlementslid Boudewijn Bouckaert (LDD). Samen met Groen eiste hij dat de Vlaamse regering zo'n drieduizend gezinnen alsnog een studietoelage zou toekennen, ondanks het feit dat ze hun aanvraag te laat indienden.

Volgens Bouckaert, en ook Groen-fractieleidster Elisabeth Meuleman, was er immers onduidelijkheid gerezen over de juiste deadline aangezien de indieningsdatum vorig schooljaar met een maand was vervroegd.

Ook de Vlaamse ombudsman, het Netwerk tegen Armoede, de socialistische vakbond ABVV, en de christelijke zuil (ACV en ACW) riepen de Vlaamse regering de afgelopen weken op deze gezinnen alsnog een studietoelage toe te kennen. 'Het zou wijs zijn én van sociaal inzicht getuigen', klonk het fel bij het ABVV.

Maar in de commissie Onderwijs bleek gisteren dat de Vlaamse regeringspartijen SP.A, CD&V en N-VA het been stijf houden.

'De mensen hebben tien maanden de tijd gehad om de studietoelage aan te vragen en er is heel goed gecommuniceerd over de einddatum', zegt minister van Onderwijs Pascal Smet (SP.A). (wer)

© 2013 Corelio

wer - Het Nieuwsblad, pag. 8