Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Vlaams Gewest mengt zich via GIMV in overnamepoging SBS-Belgium

23/03/2011 17:23 - Persbericht

De Vlaamse regering ziet geen probleem in de indirecte steun van de GIMV (de Gewestelijke Investeringsmaatschappij) bij de overnamepoging van SBS-Belgium door de holding De Vijver nv.  "Dit is toch de wereld op zijn kop!", aldus Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD).  

Het productiehuis Woestijnvis, voorheen de grootste programmaleverancier van de VRT, heeft onlangs beslist het over een andere boeg te gooien en zou zich daarbij verzekerd hebben van de indirecte steun van het Vlaams Gewest via de GIMV, waarin het Vlaams Gewest met een participatie van 27% de grootste aandeelhouder is. Dat Woestijnvis groot geworden is aan de Reyerslaan, door de bevoorrechte positie die het had en nu zijn vleugels uitslaat met indirecte steun van de Vlaamse Regering, is volkomen onbegrijpelijk voor Verstrepen. Zolang het Vlaams Gewest participeert in de GIMV en er vijf van de twaalf bestuurszitjes bezet moet zij zich meer dan ooit terughoudend opstellen in dit uitermate gevoelige mediadossier dat de krachtsverhoudingen op het vlak van televisie fundamenteel kan wijzigen. "Een overheid is een scheidsrechter, geen speler!", besluit Verstrepen.

Reacties op "Vlaams Gewest mengt zich via GIMV in overnamepoging SBS-Belgium"

Etienne VINCENT
24/03/2011 17:27
Kijk gewoon het aandeelhouderschap en de commissarissen na die zowel bij de GIMV als andere "pseudo onafhankelijke bedrijfjes" hun zakken vullen. Het lijkt er goed op dat Ingrid Lieten, beschermelinge van gratis Stevaert, hetzelfde aan het doen is zoals vroeger via De Lijn bij BAM.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*