Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Vereeck dwingt hoorzitting over I-Cleantech af (Het Belang van Limburg, 18/02/2011, p5)

18/02/2011 08:54 - Verschenen

BRUSSEL - Er komt een hoorzitting met experts voordat de vzw I-Cleantech in Houthalen kan worden opgericht. Dat heeft de commissie Economie en Innovatie in het Vlaams parlement gisteren beslist. Met de steun van Open Vld, Vlaams Belang en Groen! haalt 'klokkenluider' Lode Vereeck (LDD) daarmee zijn slag thuis

Met de vzw wil Vlaams minister van Innovatie Ingrid Lieten (sp.a) alle Vlaamse initiatieven rond groene technologie vanuit Houthalen centraliseren en stimuleren. In onze woensdagkrant kon u lezen dat de Inspectie van Financiën het nieuw op te richten overlegplatform als overbodig, gesubsidieerde jobcreatie en dus pure geldverspilling omschreef. In onze donderdagkrant repliceerde minister Lieten dat dat advies "totaal achterhaald" is omdat het dateert van 6 augustus 2010. Volgens de minister is het businessplan ondertussen fors aangepast en is het aantal bestuurders teruggebracht van 17 naar 9.

"Ik hoop dat de hoorzitting ook de meerderheidspartijen CD&V en N-VA tot inzicht zal brengen", reageert Vereeck. "Hoewel beide partijen de oprichting formeel steunen, zijn ze eigenlijk geen voorstander ervan."

Expert Geert Noels?
Koen Van den Heuvel (CD&V) erkent dat zijn fractie aanvankelijk bedenkingen had bij de noodzaak van een nieuwe vzw. Volgens hem gaat het businessplan nu wel de goede richting uit. "Wij zullen wel goed in het oog houden of de vzw wel een meerwaarde heeft", zegt hij. N-VA zit op dezelfde lijn.

Het is nu uitkijken welke experts de commissie gaat vragen. Bij de oppositie denken ze o.a. aan top-ecomoon Geert Noels. "Lieten heeft groene energie omgevormd van een bron van ondernemerschap in Vlaanderen, naar een excuus voor overheidsstructuren. Er zit een Lijn in", merkte die woensdag cynisch op via Twitter, verwijzend naar het verleden van Lieten als topvrouw van De Lijn.

Het Belang van Limburg
(YL)
© 2011 Concentra

Reacties op "Vereeck dwingt hoorzitting over I-Cleantech af (Het Belang van Limburg, 18/02/2011, p5)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*