Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Vanaf juli totaal rookverbod in cafés (De Tijd, 16/03/2011, p10)

16/03/2011 10:01 - Verschenen

Grondwettelijk Hof vernietigt uitzonderingen op rookverbod - Alleen in aparte rookkamers kan nog worden gerookt

Reacties:

'De fundamentalisten tegen het roken halen hun slag thuis'
Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD

'LDD stelt vast dat de vrijheid van Jan met de pet het weer moet afleggen tegen de oekazen van het gezondheidsfundamentalisme. Het is een trieste zaak dat de rokers uit alle cafés worden gebannen naar het terras of de voordeur. Ze worden gedegradeerd tot illegalen in hun eigen stamkroeg. Het spreekt vanzelf dat dit nefast is voor de horeca.'

De Tijd
(Wim Van De velden)
© 2011 Mediafin

'Het is een trieste zaak dat de rokers nu uit alle cafés worden gebannen naar het terras of de voordeur', zegt JEAN-MARIE DEDECKER, Kamerlid van Lijst Dedecker. 'Ze worden gedegradeerd tot illegalen in hun eigen stamkroeg.'

De Standaard, p15
© 2011 Corelio

Reacties op "Vanaf juli totaal rookverbod in cafés (De Tijd, 16/03/2011, p10)"

Charetier Gert
18/03/2011 16:11
Ben al 2 jaar uitbater van een gezellig dorpscafeetje in Nederokkerzeel (Kampenhout) aan de kerk. ben al 2jaar aan het vechten tegen de economische crisis en net nu het terug beter begint te gaan en de plaatselijke bevolking terug in mijn cafeetje opnieuw bij mekaar komen voor een gezellige babbel of voor een kaartspel krijgen we nu terug een mokerslag door het rookverbod. Hoe is dit toch mogelijk en waarom reageert hier niemand op. Zelfs de NIET-ROKERS onder mijn clienteel begrijpen deze maatregel niet. Baat het cafeetje helemaal alleen uit zonder personeel. ben zelf ook een roker en wat moet ik dan doen?? Komaan mensen, laa ons hier iets tegen doen en help ons om ons beroep verder te kunnen uitoefenen. NU !!!!!
Gerard Raecke
16/03/2011 15:45
Hoeveel zal men er nu weeral aanwerven om alle cafés te kunnen controleren en zullen die ook betaald worden met het verlies van btw accijns en belastingen.
Ze zullen zeker wel weer massaal naar de kust afzakken om er toch maar een paar dagjes aan zee door te brengen.
Maya De Schrijver
16/03/2011 15:04
Weer ééns word iemand die rookt als een stuk vuil behandeld.
Ter bescherming van de werknemer vind ik zeer zwak!
Men weet als mn in een cafe werkt dat er gerookt word
als iemand slechte longen heeft weet die dat ze niet beter gaan worden met in de koolmijnen te werken.
Als een café bas die wel zelf rook, zijn of haar café word deze nog meer gediscrimeerd, die zal dan geen tijd mogelijkheid hebben bijde andern buiten te gaan staan om te roken, en dat in en aan zijn/haar eigen zaak!
Men gaat er van uit dat alles voor ons moet beslist worden, blijkbaar zijn wij zeer dom ook de cafe bazen, zo dom om zelf niet in staat te zijn om te beslissen.
Dit doet erg denken aan het puure fashisme van hitler en co!
Iedereen blijf alles maar braaf accepeteren, waneer komt er eindelijk is actie en verzet???
Het persoonlijk resultaat geeft als gevolgen, zeer vel stress, nog meer roken en depresifiteit, ook zeer gezond!

Maya De Schrijver, Boechout.
PLAS Guillaume
16/03/2011 12:41
LDD heeft altijd weinig gezond verstand getoond inzake "rookverbod". In de herbergen werkt ook personeel. Dit personeel heeft ook rechten zoals iedereen en het kan niet dat in herbergen de gezondheid van deze werknemers wordt geschaad. Dit verbod heeft tot gevolg dat de herbergiers terug "kleine restauratie" kunnen aanbeiden wat niet meer kon. Daardoor kunnen meer bijverdienen dan door het feit dat er enige rokers zouden afhaken. Spreken van gezondheidsfundamentalisme is "populisme" met de hoop enige kiezers aan te trekken. Dat zal echter weinig effect hebben. Bovendien zullen mensen die niet meer naar een herberg gingen wegens de "slechte rookgeurf", nu terug een glas kunnen gaan drinken in een betere en gezonde atmosfeer.
Leopold Vandenaweele
16/03/2011 11:17
laat ons eens een kroeg maken waar niet rokers geweerd worden, vb een hokje achteraan voor niet rokers en veel ambiance voor de rokers, je zult wel de reacties horen, dan zullen rokers nog uitgescholden worden voor racisten en dergelijke.
rokers helpen toch ook de staatskas rechthouden, wat brengen ze toch op voor de staat.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*