Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Vakbondshouding over pesterij in Waalse fabriek is de schaamte voorbij

22/11/2010 17:50 - Persbericht - Jean-Marie Dedecker - Pesterijen - MACtac

De schandalige afwikkeling van de reeks pesterijen door en met vakbondsverantwoordelijken in het bedrijf MACtac in Zinnik, in Henegouwen, is voor Kamerlid Jean-Marie Dedecker wraakroepend. De krokodillentranen van de top van de Christelijke Vakbond ACV maken de affaire alleen nog erger.

Jean-Marie Dedecker (LDD): "Dat de syndicale afgevaardigde Jadon Lucien met een gouden handdruk van vier jaar wedde of 250.000 euro op retraite kan naar Frankrijk met het bloedgeld van zijn pestgedrag, kon alleen gebeuren dank zij de medeplichtigheid van de vakbonden. De houding van ACV-topman Luc Cortebeeck is daarom op zijn minst hypocriet te noemen."

Jadon werd niet alleen verdedigd door een advocaat van de christelijke vakbond CSC, maar het vonnis werd ook uitgesproken door de arbeidsrechtbank waarin een vakbondsafgevaardigde als rechter zetelt. De vakbond is hier dus nog rechter en partij. Voeg daarbij de politisering van de magistratuur in het travaillistische PS-bastion van Bergen, en Cortebeeck en co zouden beter een mea culpa slaan dan voor Pontius Pilatus spelen."

Reacties op "Vakbondshouding over pesterij in Waalse fabriek is de schaamte voorbij"

Etienne VINCENT
23/11/2010 11:34
Het wordt hoog tijd dat een wetsontwerp wordt ingediend om alle vakbonden te verplichten in vennootschap te stappen, nameijk in NV, zodat hun activa bekend worden in binnen- en buitenland. Anderzijds zou de uitbetaling van werkloosheidsvergoedingen rechtstreeks door de RVA kunnen gebeuren. Zij beschikken immers over alle gegevens van de werkloze uitkeringsgerechtigden.
Vernaeve Jozef
23/11/2010 11:33
Vakbonden, ziekenkassen, scholen en universtiteiten, overheid en parastatalen maar ook de politici zelf !
Het is allemaal ziek in hetzelfde bedje . Ze staan boven de wet die bedrijven en werknemers wel moeten volgen tot in het absurde toe .

Slechts een ernstige oplossing hiervoor - verplicht hen net als iedere andere burger om al zijn inkomsten aan te geven en geen vrijstellingen, geen VZW of wat anders , geen politieke mandaten met privilegies - Misschien echt eens het zweedse model gaan toepassen voor overheid en politiek en de verzuiling zal dan heel wat minder macht krijgen.
In dat systeem gaat de Minister tevoet naar zijn bureel, krijgt x m² per functie en 1 bediende (secretaris) etc .... Vakbonden en mutualiteiten, kerken en moskees allemaal belastingplichtig en moeten jaarlijks hun belastingen betalen - vrijwilligers worden hun onkosten vergoed - gedaan met de uitbuiting van al die gratis werkkracht en vooral eindelijk een einde maken aan de "gezonde persoonlijke ambitie" die uiteindelijk alleen de graaicultuur beloont en niet de trouwe altijd hardwerkende burger..

Mandatarissen geen politieke voorrechten ! normale wedde als een ander en ja hoogstens bij niet verkiezing de volgende legislatuur een afscheidspremie - maar realistisch !

Wat is het vandaag ? De graaicultuur en het onderhouden van een nomenclatura en heel veel partij apparatchiks .
En de brave burger mag alleen zwijgen en betalen en vooral de regelneukers hun zinloze bemoeizucht ondergaan die een echte dictatuur is geworden .

jean
23/11/2010 10:31
Volledig met jullie eens, bescherming van vakbondsleden kan alleen met betrekking tot vakbondsactiviteiten. Dit is hier overduidelijk niet het geval, ik hoop daarom dat deze persoon verder strafrechterlijk en burgerrechterlijk wordt vervolgd en dat jullie de slachtoffers eventueel de nodige steun daartoe verleend

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*