Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

'Studie rond noordelijke ring gestart' (Het Laatste Nieuws, 06/11/2010, p39)

08/11/2010 13:15 - Verschenen - Mobiliteit - Infrastructuur - Transport

TIENEN - Er is er een verkeersstudie gestart om de mobiliteitseffecten van de aanleg van de noordelijke rondweg in Tienen te onderzoeken. Eerder bleek de noodzaak van een noordelijke ring uit een analyse van het verkeer op de vesten.

Dit nieuws vernam Vlaams Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) in aansluiting bij zijn vraag over de stand van zaken rond de herinrichting van de vesten. Die zouden vanaf de Suikerfabriek tot aan de Leuvenselaan herleid worden tot twee keer één rijvak. "Ik vrees dat de ingreep tot enorme verkeersopstoppingen leidt, als niet eerst een noordelijke ring wordt aangelegd. Dat heb ik aangekaart bij Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits", zegt Reekmans.

De minister lichtte de plannen met de Tiense vesten toe. De bestaande rijweg wordt teruggebracht van een viervaksbaan naar een tweevaksbaan, met de aanleg van ventwegen, dubbelrichtingsfietspaden en voetpaden aan beide zijden van de Vesten. De kruispunten worden volledig heringericht en voorzien van verkeerslichten met een conflictvrije regeling. Ook wordt in samenwerking met Riobra de riolering volledig vernieuwd.

De totale kostprijs wordt geraamd op 11,6 miljoen euro, waarvan 8,3 miljoen euro ten laste van het Vlaamse gewest.


(VDT)
© 2010 De Persgroep Publishing

Reacties op "'Studie rond noordelijke ring gestart' (Het Laatste Nieuws, 06/11/2010, p39)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*