Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

"Sp.a laat drukwerk klaarmaken door gemeentepersoneel"

31/08/2011 08:26 - LDD in de kijker

Kapelle-op-den-Bos - Toekomstig burgemeester Else De Wachter laat sp.a-drukwerk door gemeentepersoneel tijdens de werkuren klaarmaken. Dat zegt gemeenteraadslid David Van Hecke (LDD).

Maandagmiddag stelde Van Hecke naar eigen zeggen in het gemeentehuis vast dat een personeelslid bezig was met drukwerk voor het eetfestijn van de lokale sp.a-afdeling. "Het ging om zeker 1000 uitnodigingen en omslagen", zegt Van Hecke. "Het personeelslid dat deze werkzaamheden aan het uitvoeren was, handelde in opdracht van De Wachter." Van Hecke heeft de onregelmatigheden laten vaststellen door de gemeentesecretaris en het diensthoofd.

"Dit geeft nog maar eens aan dat er zich een huizenhoog probleem stelt met de deontologie van Else De Wachter en van het bestuur van deze gemeente. Straks moet het gemeentepersoneel nog de aardappelen schillen en de biefstukken bakken voor het sp.a-eetfestijn."

Van Hecke zal de zaak op de agenda plaatsen van de komende gemeenteraad, en vragen om een deontologische commissie op te richten. Ook zal hij gouverneur Lodewijk De Witte op de hoogte brengen.

Pijnlijke zaak

Burgemeester Leo Peeters reageert namens de partij verbolgen op de aantijgingen. "Dit is een beschadigingsoperatie", fulmineert hij. "Een en ander is volledig in scène gezet. Het is bovendien een heel pijnlijke zaak. Het gaat namelijk om een autistische jongen die hier na zijn stage aan het werk was als jobstudent. Hij zat aan het bureau van Else De Wachter en wou zich nuttig maken. Dat drukwerk lag daar inderdaad. Daar is niets mis mee. Dat hij dan op deze manier wordt behandeld en ondervraagd door iemand die niet eens de bevoegdheid had om in die bureau aanwezig te zijn, tart alle verbeelding."

Het Laatste Nieuws
(DBS)
© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op ""Sp.a laat drukwerk klaarmaken door gemeentepersoneel""

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*