Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

In het nieuws

SMS-ticketing De Lijn breekt niet overal door

24/11/2010 14:32 - In het nieuws - Peter Reekmans - De Lijn

Sinds 1 februari 2010 is het systeem om per sms een busticket van De Lijn te kopen in gans Vlaanderen operationeel. Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) stelde schriftelijk enkele vragen aan Vlaams minister van Mobiliteit Crevits over de evolutie van deze betaalwijze bij De Lijn.

Sinds de introductie op 1 februari tot en met 21 oktober 2010 werden er 600.815 sms-tickets verkocht. De tegenwaarde van deze verkoop bedraagt € 790.101,90. De spreiding over de provincies is als volgt: 50,81% in Antwerpen, 26,47% in Oost-Vlaanderen, 9,93% in Vlaams-Brabant, 8,66% in West-Vlaanderen en slechts 4,13% in Limburg.

Reekmans wilde ook weten hoe het kostenplaatje van het systeem eruit ziet, maar hierover houdt Crevits de tanden op elkaar.... Er werd immers een commerciële overeenkomst onderhandeld, specifiek toegespitst op het sms-ticketing project van De Lijn. Het commercieel model wijkt af van de gebruikelijke commerciële modellen die de telecom-operatoren in deze hanteren. Als gevolg hiervan zijn de commerciële afspraken confidentieel.

Klik hier om de vraag te bekijken.
Lees hier het antwoord van de minister.

Reacties op "SMS-ticketing De Lijn breekt niet overal door"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*