Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Sluiting Antwerpse ring mag niet langer uitgesteld worden

03/09/2010 00:00 - Persbericht - Mobiliteit

De tunnelversie van de Antwerpse Oosterweelverbinding zou technisch haalbaar zijn. Maar de tunnels zouden duurder zijn dan een brug en pas later klaar zijn. Dat zou althans moeten blijken uit een eerste vergadering van de Vlaamse regering met ingenieurs en vertegenwoordigers van de stad Antwerpen over de haalbaarheid van een tunnel om de Antwerpse Oosterweelverbinding te realiseren.

Jurgen Verstrepen, Vlaams volksvertegenwoordiger LDD: "De politieke discussie inzake de Oosterweelverbinding sleept reeds ettelijke jaren aan met voorlopig als enig concrete resultaat een stapel studies die de belastingsbetaler, bij benadering, een slordige 300 miljoen euro hebben gekost. Intussen is het Antwerpse verkeersinfarct compleet met alle maatschappelijke en economische consequenties van dien. Dit is niet langer duldbaar. Het wordt dan ook de hoogste tijd dat de Vlaamse regering in dit dossier daadkracht toont en eindelijk een beslissing neemt. Samen met mijn partij verwacht ik dan ook dat de minister-president hierover kleur bekent en uiterlijk in de komende septemberverklaring het definitief verkozen bouwproject aan de Vlaamse bevolking voorstelt."

Concreet zouden de tunnels pas klaar zijn in 2021, terwijl het Lange Wapper-viaduct al in 2017 'klaar voor verkeer' zou kunnen zijn. Bovendien zou de tunnelvariant minimaal 500 miljoen euro duurder zijn. 

Ivan Sabbe, Vlaams volksvertegenwoordiger LDD: "De ervaring bij het realiseren van grote openbare projecten in Vlaanderen toont aan dat de kostprijsramingen de facto een onderschatting zijn van de werkelijke kostprijs. Het Antwerpse justitiepaleis is daarvan het perfecte bewijs. Bovendien is ook het tijdsverloop in functie van realisatie relatief indien het vereiste maatschappelijk draagvlak voor de uiteindelijk gekozen variant niet of in een té geringe mate voorhanden is. Het wordt dan ook de hoogte tijd dat de Vlaamse regering stopt met de zoveelste overleg- en studieronde zodat de feitelijke maatschappelijke en economische kostprijs van het Antwerpse verkeersinfarct niet verder blijft oplopen."

Reacties op "Sluiting Antwerpse ring mag niet langer uitgesteld worden"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*