Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

In het nieuws

Rijk man?

19/05/2009 08:06 - In het nieuws

Gisteren verscheen in De Standaard: "Ook LDD deelt in de Dirk Vijnck klappen. De LDD-backbencher liep eerst over naar Open VLD om dan terug te keren naar LDD. Als politiek onbenul slaagde het kamerlid erin om zowel van Open VLD als LDD met financiële beloften over de brug te laten komen."

Vandaag plaatste de krant een reactie van Jean-Marie Dedecker.

"Ofwel komt de heer Brinckman met de bewijzen naar boven, en is hij nu een rijk man. Ofwel kan Bart Brinckman zich hypocriet op de borst kloppen en toegeven dat hij een zware deontologische fout heeft gemaakt. Aan hem de keuze."

In zijn analyse van de nieuwe politieke peiling schrijft Bart Brinckman:

'Ook LDD deelt in de Dirk Vijnck klappen. De LDD-backbencher liep eerst over naar Open VLD om dan terug te keren naar LDD. Als politiek onbenul slaagde het kamerlid erin om zowel van Open VLD als LDD met financiële beloften over de brug te laten komen.' (DS 18 mei)

In de afgelopen dagen heeft voorzitter Jean-Marie Dedecker herhaaldelijk ontkend dat aan Dirk Vijnck, behalve een betere omkadering in het Parlement, ook maar iets is beloofd voor zijn terugkeer, geen geld en geen job.

Dedecker heeft zelfs 1 miljoen euro uitgeloofd aan wie het bewijs levert voor zo'n belofte. Daar staat tegenover dat van de omkooppoging van de Open VLD het schriftelijk bewijs wel degelijk is geleverd, door een ondertekende brief van voorzitter Somers.

Het is dus journalistiek ongehoord om Open VLD en LDD in één zinnetje van hetzelfde gesjoemel te beschuldigen.

Ofwel komt de heer Brinckman met de bewijzen naar boven, en is hij nu een rijk man.

Ofwel kan Bart Brinckman zich hypocriet op de borst kloppen en toegeven dat hij een zware deontologische fout heeft gemaakt. Aan hem de keuze.

 

Jean-Marie Dedecker (Voorzitter LDD)