Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Regering Di Rupo: Een ezelsdracht levert zelden een fris raspaard op

06/12/2011 15:27 - Persbericht

Voor LDD is de enige verdienste van de regering onder leiding van Di Rupo (PS) dat ze bestaat, al is het voor de schijn van europa en de internationale markten. Het heeft wel anderhalf jaar geduurd, en zo'n ezelsdracht levert zelden een fris raspaard op. Het wordt dus opnieuw een regering die zonder meerderheid in Vlaanderen het Belgisch compromis nog twee jaar voortsleept, op kosten van de Vlaamse middenklasse en bedrijven.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter: "Dat het een obesitasregering is met 19 leden is een logisch gevolg van de veel te vette staat die 54 % afroomt van onze inkomens. Bovendien is het aan Vlaamse kant een regering van losers, van partijen die in 2010 de verkiezingen hebben verloren. Als democratisch signaal kan het tellen. Maar het ergste is dat de centrumlinkse regering voorbij gaat aan de grote keuzes, die heel West-Europa nu maakt. Het concurrentievermogen van Vlaanderen zal verder aftakelen omdat de fiscale en sociale lasten op arbeid niet worden aangepakt, nu alle bevoegde regeringsleden uit linkse hoek komen. De lasten op arbeid verzwaren zelfs nog met de bedrijfswagens.

Geen illusies

LDD gelooft ook  niet dat de kleine aanzetten om de pensioenen of werkloosheid te hervormen veel zullen opleveren, zo wordt de afschaffing van het brugpensioen naar de Girekse kalenden verdaagd. Om de bevolking  enthousiast te maken zou de regering visie moeten uitstralen. Maar Di Rupo straalt alleen het behoud van macht uit, op sociaal vlak, maar nog meer op communautair vlak.

Jean-Marie Dedecker: "Ook voor de staatshervorming voorspelt het regeerakkoord weinig goeds. Voor de halve splitsing van het kiesarrondissement  BHV wordt een zware prijs betaald, en met deze hervorming zullen de jaarlijkse miljardentranfers van Vlaanderen naar Brussel en Wallonië niet verminderen, integendeel. Nu CD&V en cdH instaan voor de institutionele hervormingen zijn de belangen van Laken en van het Belgique à papa in zeer veilige handen."