Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Referendum LDD krijgt wél groen licht

15/05/2011 22:00 - Verschenen

Naast het ophefmakende advies rond het stadhuisreferendum heeft de Vlaamse Adviescommissie voor Volksraadplegingen zich ook over een ander referendum uitgesproken. Zo mag Lijst Dedecker wél een referendum organiseren over een ringweg rond Deinze.

Partijvoorzitter Ronny Vermeulen van LDD-Deinze trok persoonlijk naar de commissie met de vraag of de volksraadpleging over de ringweg mogelijk is. Hierover bestaat twijfel omdat het aanleggen van een ring de bevoegdheid van de Vlaamse regering is. Het antwoord van de commissie is niettemin positief. "Uit de verklaring van de initiatiefnemers kunnen we afleiden dat de voorgelegde problematiek deel uitmaakt van het globale mobiliteitsbeleid in en rond Deinze, waarvan sommige aspecten onmiskenbaar van gemeentelijk belang zijn. Het staat aan de initiatiefnemers om na te gaan welke deze aspecten zijn en of het aangewezen is om via een gemeentelijke volksraadpleging het beleid van de stad Deinze ten aanzien van deze aspecten te beïnvloeden", klinkt het.

Ronny Vermeulen reageert opgetogen. "We hebben advies ingewonnen bij de mensen die in Antwerpen met succes de Oosterweelverbinding hebben bekampt, dus dit goede nieuws komt niet onverwacht. Nu kunnen we verder werken aan onze petitie."

De petitie van Lijst Dedecker is voorlopig enkel op hun website te tekenen. De partij is sowieso pas van plan om het eventuele referendum pas na de ggemeenteraadsverkiezingen van 2012 te organiseren

(GRC)

Het Laatste Nieuws

© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "Referendum LDD krijgt wél groen licht"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*