Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Reekmans verloot zijn Infrax-cadeau (Het Nieuwsblad, 19/4/2011, pagina 53)

19/04/2011 09:27 - Verschenen

Glabbeek Oppositieraadslid Peter Reekmans (LDD) verloot in Glabbeek zijn door energiedistributeur Infrax aangeboden abonnement om gratis van evenementen te genieten.

'Ongehoord', zo noemt hij het cadeau dat Infrax gratis aanbiedt aan alle raadsleden van gemeenten, die met de distributeur van gas en elektriciteit handelen. De raadsleden kunnen met hun hele gezin er bezoeken mee brengen, tot in het buitenland toe, aan pretparken, musea, shoppingzaken en ook Bokrijk. Reekmans spreekt dan ook smalend van een Bokrijk-abonnement. Infrax doet de distributie voor onder meer de energiemaatschappij PBE, waar Glabbeek bij is aangesloten.

'Alleen de bezoeken aan Bokrijk zijn goed voor 320.000euro', cijferde Reekmans na. 'Vierduizend raadsleden in heel Vlaanderen genieten ervan. Ik vind het erg dat zulke cadeaus worden uitgedeeld op een ogenblik dat elk gezin op zijn jaarlijkse factuur 36euro meer zal moeten betalen voor de distributie. Dat abonnement is onaanvaardbaar, te meer daar Infrax politiek bestuurd is via intercommunales, die uit politici bestaan. Die politici belonen dus met deze sinterklaaspolitiek zichzelf.'

Reekmans weigert weliswaar zijn 'prijs' niet, maar wil hem wel verloten onder de Glabbekenaren. 'Ik stuur hem niet terug, want dan heeft niemand er wat aan.' Elk Glabbeeks gezin kreeg een deelnemingsformulier in de bus met het verzoek het ingevuld weer aan hem te bezorgen tegen 29april. Het lot zal beslissen wie op kosten van Infrax op uitstap mag. 'Ik ben benieuwd of andere politici me gaan nadoen', vraagt Reekmans zich af. (be)


 

Reacties op "Reekmans verloot zijn Infrax-cadeau (Het Nieuwsblad, 19/4/2011, pagina 53)"

Sterckx Daniƫl
20/04/2011 10:23
Beste LDD,
Volgens mijn opvattingen zou het beter zijn geweest in de media te komen door dat Infrax-cadeautje te weigeren. Heeft meer inpakt mijnsinziens. Want tenslotte met deze verloting door reekmans is het geld voor dit cadeau dan werkelijk gebruikt voor die illustere cadeautjes. Bij weigering kunnen ze het dan ook niet inschrijven in hun boekhouding als kosten , want ze zijn niet bewezen.
Groetjes
Dany

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*