Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Reekmans laakt hypocrisie Vlaamse socialisten

16/02/2011 19:00 - Persbericht

In het Vlaams Parlement diende de meerderheid vanmiddag op initiatief van sp.a een resolutie in m.b.t. de evoluties in het Midden-Oosten en de Maghreb.

sp.a-parlementslid Yamila Idrissi vroeg tijdens de zitting de hoogdringende behandeling van deze resolutie. LDD'er Peter Reekmans nam daarop het woord en vroeg zijn sp.a-collega waar de haast tot behandeling vandaan kwam... omdat het net haar partij is die jarenlang met de partijen van de Egyptische dictator Moebarak (Nationale Democratische Partij, NDP) en zijn Tunesische collega Ben Ali (Constitutioneel Democratische Vergadering, RCD) deel uitmaakte van de 'Socialistische Internationale'.

Beide Noord-Afrikaanse partijen werden pas uit die socialistische koepelstructuur gezet nadat het straatprotest in deze landen onomkeerbaar tot de val van de dictators leidde... Meer dan 20 jaar lang zagen de Vlaamse socialisten dus geen graten in het feit dat partijen die een totalitaire dictatuur uitmaakten in Egypte en Tunesië lid waren van dezelfde club. Meer zelfs, Egypte en vooral Tunesië werden geprezen als modelstaten en een voorbeeld voor andere landen in die regio. En ineens, als het volk onstuitbaar op straat komt en repressie niet meer baatte, laten ze hun "rode kameraden" vallen en willen ze snelsnel parlementair een tekstje doordrukken dat de democratie predikt... Één woord heeft Reekmans voor die houding: hypocriet!

Reacties op "Reekmans laakt hypocrisie Vlaamse socialisten"

Etienne VINCENT
17/02/2011 12:07
Uiteraard zijn het weer de sossen die hypocriet tewerkgaan. Geef ze ervan langs en zet hun beleid maar eens goed in de verf : proletariaat van links = profitariaat!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*