Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

“Probleemjongeren moeten niet naar het leger, wel naar bootcamps”

20/01/2011 17:30 - Persbericht

LDD stelt met genoegen vast dat zelfs mandatarissen van de s.pa, met name Kamerlid Geerts, inzien dat probleemjongeren en jonge criminelen op een hardere manier moeten worden aangepakt dan op dit ogenblik kan. Maar zijn suggestie om die jongeren dan maar naar het leger te sturen, is niet de goede oplossing. Voor die jongeren worden beter bootcamps ingericht waar met een eigen pedagogische aanpak hun opvoeding wordt bijgestuurd.

Jean-Marie Dedecker, Kamerlid LDD: "Het leger is helemaal niet geschikt om de heropvoeding van onze probleemjongeren aan te pakken. De militairen en officieren hebben daar de kwalificaties niet voor. Bovendien ligt de opdracht van het leger helemaal elders. Wat wel nuttig kan zijn is dat oude en leegstaande kazernes worden ingezet om zo'n bootcamps in te richten. Dat maakt het beter betaalbaar, en vooral, dan kan er sneller werk worden van gemaakt."

Vlaamse locaties
Voor LDD kan de Vlaamse Gemeenschap meteen initiatieven nemen in die richting.
Peter Reekmans, Vlaams Parlementslid.: "Wij vinden dat de Vlaamse overheid dringend op zoek moet naar locaties om er een aangepaste strenge jeugdopvang te organiseren. In deze bootcamps kan de jeugddelinquentie doelmatig worden bestreden. Het gaat niet op dat in de gevaarlijke wijken in de steden jongerenbenden volledig straffeloos hun gang kunnen gaan, en dat de parketten en overheden zich verstoppen achter het ontbreken van opvang in de jeugdinstellingen. De aanpak in die instellingen mag streng zijn, als de jongeren maar tot het besef komen van de normen en de waarden die onze samenleving bijeenhouden."

Reacties op "“Probleemjongeren moeten niet naar het leger, wel naar bootcamps”"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*