Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Prioriteiten Crevits volledig fout

06/09/2010 00:00 - Persbericht - Mobiliteit

Vandaag maakte Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Crevits bekend dat ze 5 miljoen euro extra uitgetrokken heeft voor bijkomende onbemande snelheidscamera's die allemaal langs gewestwegen zullen geïnstalleerd worden. Er komen geen nieuwe flitspalen langs de autosnelwegen. Daar wordt nu al getest met trajectcontrolesystemen, die apart gebudgetteerd zijn.

Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD) is volledig gekant tegen Crevits' beslissing. "Eerst geloofwaardige snelheidslimieten en een veilige wegeninfrastructuur, dan pas de pakkans verhogen" stelt Reekmans, die vindt dat het nu welletjes is geweest met de flitspalen en de superboetes die enkel en alleen bestaan om de Staatskas te spijzen. Reekmans: "In 2008 leverden 3 miljoen verkeersboetes een bedrag van 335 miljoen euro op (2007: 310 miljoen; 2006: 285 miljoen), jaarlijks steeg dat bedrag met 25 miljoen maar gezien het aantal flitspalen de laatste 2 jaar enorm opgedreven werd en er voor elke verkeersagent zelfs quota worden opgelegd, zullen deze cijfers exponentieel toenemen en is de auto meer dan ooit de fiscale melkkoe voor kortzichtige politici". 

Reekmans vraagt ook opnieuw aandacht voor het 'zwarte verkeerspunten'-dossier. In 2003 werd een tijdelijke vennootschap Veilig Verkeer Vlaanderen (TV3V) bestaande uit de 3 grote studiebureaus opgericht, met als doel voor de 800 zwarte verkeerspunten in Vlaanderen een plan van aanpak uit te werken, inclusief kostenraming. Er werd meteen een budget van 550 miljoen euro vrijgemaakt. Maar vorig jaar bleek dat binnen het voorziene tijdsbestek amper aan de helft van de zwarte verkeerspunten effectief gewerkt was. Alhoewel het volledige budget integraal opgebruikt is! Minister Crevits moet nu jaar na jaar een massa extra middelen uittrekken, en ondanks deze gigantische budgetoverschrijding durft niemand nog een timing plakken op de afwerking van de resterende zwarte verkeerspunten. "Samen met de gekende dramatische toestand van het wegdek van vele Vlaamse gewest- en autosnelwegen zijn deze zwarte verkeerspunten prioriteit nummer 1 in het beleidsdomein mobiliteit en openbare werken" benadrukt Reekmans, die het een pure schande vindt dat de minister nu geld afleidt naar andere doelen. "Een betreurenswaardig staaltje hypocrisie dat de verkeersveiligheid op onze wegen geenszins dient" sluit Reekmans af.

Reacties op "Prioriteiten Crevits volledig fout"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*