Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Politieke crisis Herent opgelost: "LDD wou Herent uit politieke chaos halen" " (Belga, 9/12/2010)

09/12/2010 15:58 - Verschenen

HERENT - "De feitelijke onbestuurbaarheid van Herent moest ten allen prijze doorbroken worden. De inwoners verdienen immers beter dan de chaos en permanente ruzies waarin een paar mensen onze gemeenten stortten". Daarmee motiveert LDD-er Jean-Pierre Dekeyser zijn beslissing om tijdens de resterende twee jaren van deze legislatuur de WIJ-sp.a-coalitie in Herent te gaan steunen.

Dekeyser beklemtoont dat hij dit met strikt nobele bedoelingen doet. Hoewel hij tot de meerderheid toetreedt, zal hij geen schepenmandaat opnemen. "Meer zelfs: het was voor LDD zelfs een voorwaarde dat de ervaren politicus Willy Kuijpers als burgemeester aan het roer bleef". Kuijpers had zoals bekend aangeboden ontslag te nemen als burgemeester om zo een plaats vrij te maken in het schepencollege voor een nieuwkomer.

Volgens Vlaams parlementslid Peter Reekmans (LDD), die nauw betrokken was bij de onderhandelingen, is de WIJ-sp.a-coalitie ingegaan op de voorwaarden die LDD stelde. "We vroegen een besparingsronde en pas daarna een beslissing over de realisatie van het project sporthal-zwembad, een betere coördinatie op gebied van mobiliteit en wegenwerken en meer renovatie in de sociale huisvesting om energiearmoede en leegstand te voorkomen."

"Besparingen, een begroting in evenwicht, betere mobiliteit en wegenwerken, sociale huisvesting; allemaal thema's die we met LDD in Vlaams-Brabant al vaak op de agenda geplaatst hebben. In Herent gaan we nu bewijzen dat we wel degelijk op deze terreinen het verschil kunnen maken. LDD bewijst niet mee te doen aan partijpolitieke spelletjes en zelfs zonder schepenzetel in het belang van de bevolking oplossingen te willen zoeken", aldus Reekmans.

Belga News Agency
(KNS)

 

Reacties op ""Politieke crisis Herent opgelost: "LDD wou Herent uit politieke chaos halen" " (Belga, 9/12/2010)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*