Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Peter Reekmans wordt lijstduwer van de Glabbeekse Dorpspartij

09/06/2012 17:54 - Persbericht

Vlaams parlementslid en Glabbeeks Dorpspartij-gemeenteraadslid Peter Reekmans zal bij de gemeenteraadsverkiezingen de lijst van de Dorpspartij in zijn gemeente duwen. Hij ambieert zeker opnieuw een gemeentelijk mandaat en wil als parlementair verder optimaal de belangen van zijn dorp en streek in Brussel behartigen.

Peter Reekmans is al geruime tijd voorzitter van deze neutrale partij, die in de huidige legislatuur in de Glabbeekse gemeenteraad 2 van de 17 zetels heeft. Hij legt uit waarom hij 'zijn' lijst op 14 oktober wil duwen: "Als coach wil ik nieuwelingen klaarstomen voor de dorpspolitiek en deze nieuwe gezichten zo beter vooraan de lijst in beeld brengen. Hiermee wil ik ook aantonen dat de Dorpspartij neutraal is, gedragen door veel mensen. Ik ben en blijf in de nationale politiek een overtuigd LDD'er, maar gemeentelijk heb ik altijd de voorkeur gegeven aan een neutrale partij", aldus Peter Reekmans. 

De Vlaamse volksvertegenwoordiger ambieert in elk geval opnieuw een concreet gemeentelijk mandaat. "Ik ben meer dan ooit kandidaat voor een nieuw mandaat, met maar één doel: met een langetermijnvisie gebaseerd op een concreet, op voorhand becijferd programma Glabbeek anders besturen. Bij winst willen wij concreet mee besturen. Mijn parlementair mandaat is een ideale hefboom om ook noden van onze kleine gemeente meer op de agenda in Brussel te krijgen. Vandaag zijn concrete dossiers van een kleine gemeente immers vaak moeilijk haalbaar, omdat de grotere gemeenten en steden beter de weg kennen", zo eindigt Peter Reekmans.