Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Peter Reekmans vindt dat schepen Rutten (Open VLD) in Aarschot de weg is kwijtgeraakt.

01/08/2013 12:40 - Persbericht

Discussie verwijderde Unizo-borden: "Rutten had haar job moeten doen"

 

In Aarschot is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) van oordeel dat een aantal borden van Unizo weggehaald moeten worden, de handelaarsvereniging plaatste die borden net om te vermijden dat alle winkeliers apart bordjes zouden ophangen om hun klanten de weg te wijzen tijdens de werkzaamheden aan de Van Thielenbrug...

"Blijkbaar wil AWV de puntjes op de i zetten" stelt Vlaams volksvertegenwoordiger en ondervoorzitter van de commissie Mobiliteit en Openbare Werken Peter Reekmans (LDD) vast. "Vreemd, want langs Vlaamse wegen kom je vaak talloze illegale borden tegen van fuiven en alle mogelijke dingen, die blijven probleemloos staan, vaak zelfs nadat die activiteiten al voorbij zijn... en dan zo'n ordelijke borden om de handelaars te ondersteunen, worden verwijderd!? Begrijpe wie kan. Het lijkt wel een stiptheidsactie van een of andere overijverige ambtenaar."

 

Anderzijds laakt Reekmans ook de reactie van Aarschots schepen van Mobiliteit Rutten: "Mevrouw Rutten zegt nu dat ze haar partijleden uit het Vlaams Parlement zal inschakelen omtrent de kwestie. Zeer bizar, want de huidige AWV-regelgeving is niét nieuw, die was er óók al tijdens de vele jaren dat OpenVLD in de regering zat. Meer nog: een goede lokale aanpak kan veel problemen vermijden! Als een lokaal bestuur preventief een goed bewegwijzeringsplan afspreekt met AWV, ook in de aanwezigheid van vertegenwoordigers van de plaatselijke handelaars, dan kan voorafgaand aan werken de boel netjes gecoördineerd worden. Dan kan intern keurig gecommuniceerd worden, en kan het gemeentebestuur een sturende rol spelen, in goed overeg met de AWV-mensen op-het-terrein. Dat vermijdt discussies zoals nu in Aarschot. Maar het Aarschotse stadsbestuur, met mevrouw Rutten op kop, handelde duidelijk niét preventief, niet naar AWV toe, niet naar de winkeliers of hun vereniging toe. Een gemiste kans."

 

Uiteraard hoopt Reekmans dat alle betrokken partijen hun gezond verstand weervinden: "Wegwerkzaamheden brengen altijd overlast, voor winkeliers betekent het bovendien ook een groot inkomensverlies. Overleg en een gebundeld optreden van de overheden moeten daar rekening mee houden, en ervoor zorgen dat bereikbaarheid en leefbaarheid maximaal nagestreefd worden gedurende de werken."