Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Peter Reekmans is nieuwe LDD-fractieleider in het Vlaams Parlement

06/02/2014 15:19 - Persbericht

Op vraag van partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker en na de unanieme goedkeuring van de volledige LDD fractie, heeft Burgemeester-Volksvertegenwoordiger Peter Reekmans vanaf heden het leiderschap van de fractie Lijst Dedecker (LDD) in het Vlaams Parlement op zich genomen.

Lokale ervaring

Peter Reekmans (39) is op jonge leeftijd aan zijn politieke carrière begonnen, als nationaal voorzitter van de VLD-Jongeren. Sinds 2001 zetelt hij in de gemeenteraad van Glabbeek, en hij was er eerste schepen. Begin dit jaar werd hij burgemeester van zijn Vlaams-Brabantse gemeente, waar hij er een erepunt van maakt géén lokale belastingen of retributies te verhogen. Via de site  www.verdokenlasten.be kaart hij aan dat vele partijen dit in vele steden en gemeenten wél doen, ondanks hun beloften. Reekmans bewijst ieder dag dat het LDD-programma van gezond verstand ook op lokaal niveau toepasbaar is.

in Vlaams Parlement

In 2007 werd hij nationaal LDD-partijsecretaris en na de verkiezingen van juni 2009 kwam Reekmans in het Vlaams Parlement. Hij was meteen bijzonder actief rond mobiliteit en openbare werken en energie. Hij ontpopte zich zowel in commissiezittingen als tijdens de plenaire vergaderingen als een zeer beslagen en actief parlementslid die de meerderheid geregeld in verlegenheid bracht. Door die ervaring kent Reekmans de werking van het hele Vlaams Parlement van binnenuit, en is hij bijzonder geschikt om de fractie te leiden.

Peter Reekmans: "Tot en met de verkiezingen van 25 mei rest nog een flink pak werk. Tal van ontwerpen van decreet worden door de regering nu nog last minute voorgelegd, vele cruciale dossiers wachten nog op een oplossing... Als oppositiepartij zullen wij onze aandacht niet laten verzwakken. Wij trekken de lijn consequent door. LDD heeft de voorbije jaren een rechtlijnig en inhoudelijk alternatief geboden voor de regering Peeters én voor sommige oppositiepartijen die met de handrem op rijden. Samen met mijn collega's zullen wij het authentieke LDD-geluid blijvend laten weerklinken" zegt de nieuwe fractieleider.