Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Peter Reekmans: ‘Energiewinstcalculator’ helpt energiefactuur te verlagen

22/05/2012 12:15 - Persbericht

Op de website van de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) staat vanaf vandaag een 'energiewinstcalculator' waarmee elke burger zelf kan nagaan wat de opbrengst is van investeringen in isolatie. Hiermee gaat de Vlaamse Regering in op een voorstel van Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans (LDD). De beste sensibilisatie bestaat er immers in om mensen ervan te overtuigen dat ze op termijn veel geld besparen door efficiënt te isoleren.

Toen eind vorig jaar de federale regering de energiebesparende maatregelen schrapte, werd op initiatief van Vlaams volksvertegenwoordiger Peter Reekmans door het Vlaams parlement een resolutie goedgekeurd met tal van concrete beleidaanbevelingen inzake het nastreven van energie-efficiëntie en het verlagen van de individuele energiefactuur.

Peter Reekmans: "Als alternatief voor het schrappen van de federale fiscale voordelen moeten er uiteraard nieuwe Vlaamse energiepremies komen. In afwachting van het instellen van die premies stelde ik alvast voor dat burgers in de mogelijkheid zouden worden gesteld om via een eenvoudige websitetoepassing de opbrengst van hun investeringen in isolatie zelf te berekenen. Dit is vanaf nu eindelijk mogelijk via de nieuwe 'energiewinstcalculator' op de VREG-website. Deze 'calculator' is een essentiële aanvulling op de reeds bestaande prijsvergelijking van de energieleveranciers."

"Isoleren is effectief de beste manier om de energiefactuur te doen dalen. Investeringen in onder meer dak-, vloer- en muurisolatie, eigentijdse ramen en deuren betekenen een essentiële opstap naar een energiezuinige woning en een lagere energiefactuur. Om iedereen hiervan te overtuigen is het aangewezen dat burgers zelf kunnen berekenen hoeveel geld ze kunnen besparen door efficiënt te isoleren. Ik ben dan ook ten zeerste verheugd dat dit nu mogelijk is via de 'energiewinstcalculator' op de VREG-website", besluit Peter Reekmans.