Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Peeters daagt niet op bij begrotingsdebat (Belga, 20/12/2011)

20/12/2011 23:00 - Verschenen

Commotie vanavond bij de begrotingsbespreking in het Vlaams Parlement. Bij de bespreking van het hoofdstuk Economie was de bevoegde vakminister Kris Peeters niet aanwezig. Dat is nochtans de gewoonte. De oppositie hekelde de afwezigheid van Peeters en ook parlementsvoorzitter Jan Peumans was "not amused". "Ik ben kwaad op de minister-president. Het getuigt van respect hier aanwezig te zijn", aldus Peumans.

 

Verschillende parlementsleden zaten al uren te wachten om hun tussenkomst over het beleidsdomein Economie te kunnen houden en waren verontwaardigd dat Peeters, de bevoegde minister, er niet meer was om het debat te volgen. "Ik vind dat dit niet door de beugel kan", aldus LDD-parlementslid Ivan Sabbe.

Zijn partijgenoot Peter Reekmans ging nog een stapje verder. "Het is du jamais vu en een schande dat een minister niet naar het parlement komt om het debat te voeren over zijn eigen vakbevoegdheid. Dit is minachting voor het parlement".

Parlementsvoorzitter Peumans begrijpt die kritiek. "Ik vind dit allesbehalve amusant. Ik zal dat morgen ook heel duidelijk maken." Peumans heeft nog geprobeerd om Peeters te contacteren, maar de minister-president bleek onbereikbaar. "Ik heb hem ge-sms't. Ik krijg geen antwoord", aldus Peumans.

Ook Belga kon de minister-president niet bereiken voor een reactie. (belga/sg/sps)