Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Partijen misbruiken dotatie provincies" (deredactie.be, 14/12/2010)

14/12/2010 23:30 - Verschenen - Peter Reekmans

De Vlaamse politieke partijen in de provincieraden hebben zeven jaar lang onrechtmatig geld gebruikt van de provincies. Dat zegt Lijst Dedecker. Het gaat om een bedrag van 35 miljoen euro.

De Vlaamse partijen die in provincieraden zitten krijgen samen per jaar 5 miljoen euro dotaties van de provincies. LDD zegt dat dat geld volgens de Vlaamse wetgeving enkel in de provinciale fractie gebruikt mag worden, maar dat de partijen zich daar niet aan gehouden hebben.

"Er is een wetgeving gemaakt in 2003 en 2004 en die bepaalt dat de provinciale werkingsmiddelen enkel dienen voor de werking van de provincieraadsfracties, maar in de praktijk wordt dat geld gebruikt voor verkiezingsdrukwerk en voor de nationale partijkas te spijzen",  zegt Peter Reekmans (foto links) van LDD. "Dat  wil zeggen dat de politieke partijen vijf miljoen euro per jaar, zeven jaar lang in overtreding, dus 35 miljoen euro eigenlijk moeten terugbetalen".

Volgens Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) moeten de provincieraden zelf beslissen of ze het geld terugvorderen. Hij vraagt de provincies ook om hun reglement aan te passen aan het besluit van de Vlaamse regering dat het afwenden van het geld expliciet verbiedt.

deredactie.be

Reacties op ""Partijen misbruiken dotatie provincies" (deredactie.be, 14/12/2010)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*