Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Overname SBS: visie VRT én impactanalyse VRM noodzakelijk!

20/04/2011 18:31 - Persbericht

Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD) wenst, namens LDD, de Vlaamse mediaholding De Vijver proficiat met de overname van SBS Belgium. Aangezien LDD het ‘vrij ondernemerschap’ hoog in het vaandel draagt wordt elke verdere liberalisering van het Vlaamse medialandschap dan ook toegejuicht! Evenwel is het noodzakelijk dat de VRT duidelijkheid schept over haar korte-termijn visie waarbij deze visie kan worden getoetst, onder meer op basis van een impactanalyse van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM).

Jurgen Verstrepen: “Het feit dat de mediagroep rond De Vijver, de moederholding van Woestijnvis, eigenaar wordt van VT4 en Vijf TV, impliceert een belangrijke wijziging van het Vlaamse medialandschap. Het Vlaamse medialandschap is zeer klein, wat de impact van deze verschuiving des te groter maakt. In die optiek is het onontbeerlijk dat de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een impactanalyse opmaakt van de gevolgen van deze overname. ”

Verstrepen vraagt zich af wat de VRT concreet gaat doen, nu bekend is dat Woestijnvis hoogstwaarschijnlijk zijn programma’s op de SBS-zenders (Vijf TV en VT4) zal programmeren.

“Welke positie gaat de openbare omroep nu concreet innemen, temeer Woestijnvis de intellectuele rechten bezit van zijn succesprogramma’s? De VRT beweert dat hiertoe reeds preventief diverse scenario’s werden uitgewerkt. Voorlopig hebben we er evenwel het raden naar. Volgens de openbare omroep behoort een verdere samenwerking met Woestijnvis nog tot de mogelijkheden. Dit zou dan betekenen dat de VRT gaat samenwerken met één van de eigenaars van een concurrerende zender. Logischerwijze wil ik dan ook duidelijkheid over de korte-termijn visie van de VRT én in de mogelijkheid worden gesteld om deze visie te kunnen toetsen, onder meer op basis van een impactanalyse van de VRM”, besluit Verstrepen.

Reacties op "Overname SBS: visie VRT én impactanalyse VRM noodzakelijk!"

robert
21/04/2011 08:41
Afbouwen die handel (VRT). Canvas behouden en de
en interessante programma's van "EEN" naar dit kanaal overhevelen.
Radio 1 en 2 behouden en de rest verkopen.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*