Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Oppositie niet te spreken over verkoop parking (Het Laatste Nieuws, 25/02/2011, p17)

25/02/2011 10:48 - Verschenen

Oppositie niet te spreken over verkoop parking

De oppositiepartijen reageren wantrouwend op de nieuwe constructie. "Die is allesbehalve transparant. Er wordt een extra vzw gecreëerd en dit verhoogt de onduidelijkheid", meent Wouter De Vriendt (Groen!) "De nv EKO hoeft de schulden aan het AGSO niet meer terug te betalen. Dat heeft een impact op de boekhouding van AGSO en dus op de stadskas. Finaal komt alle risico dus bij de stad en de belastingbetaler terecht. De parking aan het Kursaal zou verkocht worden, maar jaarlijks brengt de uitbating van de parking veel geld op. We kunnen ons de vraag stellen of dit op lange termijn een goede zaak is", aldus De Vriendt.

Hij stelt zich ook vragen bij de besluitvorming. "Tijdens de bestuursvergadering werd op geen enkel moment een formele beslissing genomen. Toch werd hierover onmiddellijk gecommuniceerd. Dat is geen ernstige manier van werken. Het is juridisch twijfelachtig en duidt op paniekvoetbal. Groen! zal schriftelijk protest aantekenen", aldus De Vriendt.

Jean-Marie Dedecker (LDD) is niet te spreken over de nieuwe oplossing. "Het is een schande. De parking zorgt voor de grootste inkomsten van het Kursaal met zo'n 900.000 euro per jaar, maar wordt verkocht. Daarnaast wordt nog eens 500.000 euro en niet 200.000 zoals gecommuniceerd in het Kursaal gepompt", stelt Dedecker.

Het Laatste Nieuws
(LBB)
© 2011 De Persgroep Publishing

Reacties op "Oppositie niet te spreken over verkoop parking (Het Laatste Nieuws, 25/02/2011, p17)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*