Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Oppositie grijpt incident-Lieten aan om offensief te lanceren (Gazet van Antwerpen, 22/02/2011, p8)

22/02/2011 08:48 - Verschenen

Op vraag van de oppositie houdt het Vlaams Parlement morgen een actualiteitsdebat over de samenhang binnen de Vlaamse regering en Vlaanderen in Actie. Vlaams Belang vraagt het ontslag van Ingrid Lieten, Groen! dient wellicht een motie van wantrouwen in tegen de hele Vlaamse regering en tegen minister-president Kris Peeters in het bijzonder.

Gebrek aan samenhang
Voor de meerderheid is het incident gesloten. De oppositie scherpt de messen tegen woensdag. "Wij focussen vooral op het gebrek aan samenhang. Peeters zit als ploegleider met een groot probleem, want het regeerakkoord komt niet van de grond", aldus Sven Gatz (Open Vld). "Ingrid Lieten heeft de geloofwaardigheid van de regering zwaar beschadigd. Dat is niet opgelost met een goed gesprek", onderstreept Lode Vereeck (LDD). "Met zo'n vicepremier is er geen oppositie meer nodig. Wij vragen haar ontslag. De problemen zitten evenwel dieper. Het wantrouwen in de regering is structureel. Dat klagen we aan", aldus Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Voor Flip Watteeuw (Groen!) gaat het niet alleen over haar verantwoordelijkheid. Wij zullen aantonen dat Kris Peeters als coach in gebreke blijft."

Gazet van Antwerpen
(DCA)
© 2011 Concentra

Reacties op "Oppositie grijpt incident-Lieten aan om offensief te lanceren (Gazet van Antwerpen, 22/02/2011, p8)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*