Open brief

25/11/2013 10:04 - Open brief

Beste Johan,

Eerst een paar voorbeelden. Het is toch minstens merkwaardig, beste Johan, dat je alle functies neerlegde bij Electrawinds op 10 mei 2010. Een klein jaar later, maart 2011, was je in Servië voor onderhandelingen voor de bouw van een biomassacentrale in Vojvodina en een windmolenpark van 48.3 MW in Alibunar. Wij citeren letterlijk uit de Servische pers van 9 maart 2011:

"President of the Vojvodina government Bojan Pajtic stated on Tuesday that Belgian companies are ready to invest considerable funds in Serbia, which would provide several Vojvodina municipalities with an opportunity for economy development, new investments and opening of new jobs.Pajtic conferred in the Vojvodina government with Belgian Minister and chairman of Belgium's Electrawinds company Johan Vande Lanotte, Electrawinds' owner Paul Desender and Belgian Ambassador to Serbia Alain Kundycki, the Vojvodina information secretariat released on Tuesday. Electrawind intends to invest in several Vojvodina municipalities, including Indjija, south-central Vojvodina, with which it signed a contract worth EUR 22 million last year."

Lees meer »

19/11/2013 08:44 - Open brief

Beste Johan,

Na jarenlange hand- en spandiensten als minister van de Noordzee, van overheidsbedrijven, van energie en begroting of als havenbaas van Oostende werd je uiteindelijk beloond voor je onverdroten inzet voor Electrawinds. Op Sinterklaasdag 6 december 2007 werd je voorzitter van het Oostendse hernieuwbare energiebedrijf. Je bleef het tot 10 mei 2010. Tussen twee ministerportefeuilles door moet een mens toch iets om handen hebben, nietwaar. Meteen ging het sinterklaasfonds open voor Electrawinds. Het werd de grootste subsidiemachine van het land. Er werd duchtig gegraaid in de vetpotten van zowat alle overheidsfondsen. Een kleine chronologische opsomming ter staving.

Lees meer »

16/11/2013 10:42 - Open brief

In een persbericht reageerde OpenVLD'er Bart Tommelein heel rancuneus maar totaal naast de kwestie op LDD en Groen omdat beide partijen nog maar dúrfden zijn gebruik van een parlementsauto-met-chauffeur op de korrel te nemen. Hij noemt het zelfs moddergooien en zijn verdediging komt erop neer "ik overtreed de regels niet, pas ze dan aan". Nu, één klein detail: tot mijnheer Tommelein enkele weken geleden fractieleider werd in het Vlaams Parlement is er nooit enig probleem geweest met dienstwagens, niemand maakte hier buitensporig misbruik van zoals hij nu systematisch doet. Maar goed, hij was dit al jaren gewoon in de Senaat waar hij ook permanent met een weekplanning een wagen met chauffeur vorderde en kreeg...

Lees meer »

03/05/2012 19:58 - Open brief

Oostende, donderdag 3 mei 2012

Beste Johan,

Proficiat. Electrabel op de knieën en nu nog de distributienetbeheerder Eandis. Een fluitje van een cent voor jou. Niet alleen rode Louis Tobback en rood-groene  Bart Martens zetelen er in de raad van bestuur, maar ook je vertrouwelijke kabinetard Cathy Plasman is er zelfs ondervoorzitter van. Al mijn steun in je strijd tegen zoveel onrecht. De heisa rond je managementvennootschappen is er al lang vergeten.

Lees meer »

13/04/2012 16:45 - Open brief

Oostende, vrijdag 13 april 2012

Beste Johan,

In de Standaard van 7 april zeg je dat ik je haat. Niets is minder waar, Rode Kameraad. Integendeel. Ik heb een grenzeloze bewondering voor uw hoog Davidgehalte, die het zonder schroom opneemt tegen Electrabel, de Goliath onder de elektriciteitsboeren. Alhoewel. Behalve vergissing mijnentwege ben jij het toch, die samen met jouw paarse spitsbroeder Guy Verhofstadt Electrabel verkwanseld heeft aan de Fransen voor een appel, een ei en een Golden Share. In welke wijngaard dit Gouden Aandeel gedijt is tot op heden een goed bewaard geheim.

Lees meer »

23/03/2012 18:48 - Open brief

ARCO. De gierigheid bedriegt de wijsheid.

Lees meer »

17/01/2012 16:13 - Open brief

Het parlement moet besparen. De warmtewaterkraan wordt zelfs letterlijk dichtgedraaid. Ik heb eerder de indruk dat men er het warm water heeft uitgevonden.

Lees meer »

05/12/2011 10:44 - Open brief

Weledelgestrenge Heer Karel De Gucht,

Dat u mij vandaag 4 december in het Nieuwsblad beschuldigt een hand te hebben in uw belastingperikelen is mij te veel eer aan doen...

 

Lees meer »