Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Oostende moet weer 240.000 euro schadevergoeding betalen (Het Nieuwsblad, 22/02/2011, p51)

22/02/2011 08:40 - Verschenen

Het stadsbestuur is veroordeeld tot het betalen van 240.000euro schadevergoeding aan de NV Ostexpo, exploitant van het Media Center. Oostende nam onterecht een reeks betonplaten weg.

Oostende - Alles draait om betonnen platen die op een terrein naast het Media Center lagen. De betonplaten werden er gelegd door Jean-Pierre Cobbaert van het Media Center en dienden als extra parking op het toen leegstaande terrein. Maar in het voorjaar van 2003 brak Oostende een deel van die betonplaten weg, omdat op die locatie de tent van Cirque du Soleil moest komen. Toen in 2005 de werken startten voor de nieuwe basketzaal en het bouwproject langs de Northlaan, werden de resterende betondalen verwijderd, tot grote ergernis van Media Center-baas Jean Pierre Cobbaert.

De NV Ostexpo (Media Center) begon een rechtszaak tegen de stad. Maar de eis werd door het stadsbestuur in 2005 weggelachen.

Wanbeleid
Onterecht, zo blijkt nu. Oostende werd veroordeeld en moet 240.676euro ophoesten. Stadsadvokaat Johan Herpelinck adviseerde het schepencollege om niet in beroep te gaan, omdat de kosten dan nog hoger zouden oplopen. Het schepencollege gaat in op dat advies. Maar de zaak krijgt nu ook een politiek staartje: Jean Marie Dedecker wil op de gemeenteraad komende vrijdag uitleg.

'Oostende voert altijd maar rechtszaken die ze verliest en waarvoor de belastingbetaler uiteindelijk moet opdraaien. Nu blijkt ook dat de beslissing om het Media Center in 2008 te sluiten niet de goede keuze was. De concessieovereenkomst liep nog tot 2010 en men had die gerust kunnen laten lopen tot nu, want op de site is nog altijd geen activiteit. Er kan ook niet gebouwd worden, want het gemeentelijk uitvoeringsplan is nog niet aangepast. Hier is sprake van wanbeleid.'

Het Nieuwsblad
Edwin Fontaine
© 2011 Corelio

Reacties op "Oostende moet weer 240.000 euro schadevergoeding betalen (Het Nieuwsblad, 22/02/2011, p51)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*