Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

NMBS: Nooit Meer met Belgische Spoorwegen

23/05/2011 11:36 - Persbericht

Voor de zoveelste keer worden de treinreizigers gegijzeld door de spoorvakbonden, die vandaag een informatieronde voor het personeel aangrijpen om treinen te vertragen of stil te leggen. Voor LDD is dit machtsmisbruik van de spoorbonden een bittere illustratie van wat een door en door gepolitiseerde onderneming nog waard is. En de regering blijft maar machteloos toezien, ondanks de miljarden euro belastinggeld dat ze in de bodemloze put van de NMBS blijft storten.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter: “De NMBS is bij de bevolking zo’n afkeer aan het kweken, dat het letterwoord straks staat voor ‘NOOIT MEER met de BELGISCHE SPOORWEGEN”. Ieder jaar betalen we met z’n allen 3 miljard euro om de trein te laten rijden. Maar de mensen zijn verplicht in hun auto te stappen, omdat geen zinnig mens nog durft rekenen op een stipte trein.“

Bedrijven zijn volgende slachtoffer

Vervolgens gaat het van kwaad naar erger omdat niet alleen de mensen die gaan werken of naar school gaan worden getroffen, maar dat de starre vakbondsmensen straks ook de haven van Antwerpen gaan blokkeren om de sanering van het goederenverkeer via het spoor tegen te houden.

Jean-Marie Dedecker: “De blindheid waarmee de top van de spoorvakbond zich blijft verzetten tegen meer efficiëntie en flexibiliteit is hallucinant aan het worden. De miljarden verliezen stapelen zich op, terwijl de bedrijven snakken  naar alternatieven om hun goederen niet via de weg te vervoeren. Maar aan de ‘statuten’ van spoormannen mag niet worden geraakt. Hoeveel tonnen zal de NMBS nog moeten verliezen vooraleer de spoormannen en -vrouwen zich zelf verzetten tegen de achterhaalde en oerconservatieve mentaliteit van hun vakbondsleiding?

 

Reacties op "NMBS: Nooit Meer met Belgische Spoorwegen"

Etienne VINCENT
25/05/2011 11:03
Het wordt hoog tijd dat die lanterfanters bij de NMBS gestopt worden in hun eindeloos gezever van werkonderbrekingen, opschortingen van diensten en stakingen. Alle syndicaten maken er de dienst uit en zijn betaald vertegenwoordigd in de verschillende geledingen. Laat dus alle syndicaten, van groot to klein, in vennootschap - bij Wet - treden en enkel op die manier kan de burger controleren waar hun centen vandaan komen maar vooral waar hun centen en patrimonia heen gaan!

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*