Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

"Nieuwe start moet LDD uit schemerzone halen" (De Tijd, 22/01/2011, p17)

22/01/2011 09:00 - Verschenen

De nieuwjaarsreceptie vandaag bij LDD moet een nieuwe start betekenen voor de partij van Jean-Marie Dedecker. Voorzitter Lode Vereeck zal er de nieuwe naam van de partij boven de doopvont houden. LDD blijft behouden, maar staat niet meer voor Lijst Dedecker. De drie letters staan respectievelijk voor Liberaal, Democratisch en nog een andere waarde - dynamisch? doordacht? De baseline wordt wellicht 'Vrij en Vlaams'. Wat het precies wordt, wordt vandaag duidelijk.

LDD hoopt dat de lancering van de nieuwe naam een nieuw hoofdstuk inluidt voor de partij. Tot grote frustratie van de partijtop blijft LDD hangen in de 'schemerzone'. De geloofwaardigheid die ze in de aanloop naar 13 juni verloor, heeft de partij nog steeds niet teruggewonnen. In de peilingen slaagt LDD er niet in boven de kiesdrempel te komen. In het Vlaams Parlement probeert de fractie keihard oppositie te voeren, maar veel aandacht krijgt ze niet. Voor Dedecker zelf is het probleem dat het federale parlement amper werkt. Nu er geen regering is, is er geen vragenuurtje en zijn er amper plenaire vergaderingen. De meeste aandacht gaat volgens LDD naar de partijen die onderhandelen over een staatshervorming. De andere staan erbij en kijken ernaar.

Als de liberalen bij de regeringsonderhandelingen worden betrokken, kan dat een kans voor LDD zijn. In dat geval kunnen ze oppositie voeren tegen hun natuurlijke aartsvijand: Open VLD.

De Tijd
(Pieter Blomme)
© 2011 Mediafin

Reacties op ""Nieuwe start moet LDD uit schemerzone halen" (De Tijd, 22/01/2011, p17)"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*