Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Nieuw boek "Vrank en Vrij" van Jean Marie Dedecker verschijnt op 27 september 2016

07/09/2016 07:49 - Persbericht

 foto van Peter Reekmans.

 

Jean-Marie Dedecker komt einde september met een nieuw boek op de proppen. Een bundel ongezouten meningen. Tien jaar na zijn succesrijke boek Rechts voor de raap staat Jean-Marie er terug met scherpzinnige inzichten en een ongezouten mening. Rad van tong, soms kort door de bocht, hard maar eerlijk. Zoals iedereen Jean-Marie kent, zo spreekt hij ook in de 60 columns in Vrank en vrij.

Dedecker worstelt in dit boek met politieke correctheid en de hypocrisie in en om de Wetstraat. Hij stelt openlijk de Klimaatkerk in vraag en richt zijn pijlen op de bobo's van de sport. Hij wil de tollenaars opnieuw de tempel uitjagen, klaagt de sale-en-leasebackoperaties en andere financiële vestzak-broekzakoperaties in de politiek aan en pleit consequent voor een flat tax. Links en rechts stampt en slaat hij, waar het nodig is. Gezond verstand en een hart voor de kleine man zijn zijn richtsnoer. Daarbij rukt hij de ene na de andere politicus of Wetstraatbewoner het masker af.

***

Doorbraak Boeken, de recent opgerichte uitgeverij van Doorbraak, stelt dit eerste boek voor op 27 september. Afspraak om 19.30 uur in theater Tinnenpot in Gent. (Parkeren in Sint-Michiels of Vrijdagmarkt.)Theo Francken, staatssecretaris voor o.a. Asiel en Migratie, verzorgt de inleiding van deze feestelijke boekvoorstelling. Nadien gaat Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met Jean-Marie Dedecker over zijn ongezouten meningen. Doorbraak Boeken biedt u nadien een drankje aan. Meer info: www.doorbraakboeken.be