Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Na ontslag van Koekelberg is top van Federale Politie aan grote opkuis toe.

06/03/2011 20:00 - Persbericht

LDD heeft sedert 2008 al het machtsmisbruik van Commissaris-Generaal Koekelberg, en de malaise dat dit veroorzaakt heeft bij de Federale Politie aangeklaagd. Telkens kon de grote baas van de politie en zijn kring van vertrouwelingen met listige procedures en halve arresten ontsnappen aan de negatieve adviezen van het Comité P, of aan de sancties van de bevoegde minister. Maar uiteindelijk heeft de heer Koekelberg toch de eer aan zichzelf gehouden.

Jean-Marie Dedecker: "Het 'spontaan' ontslag van de Commissaris-Generaal komt natuurlijk rijkelijk laat, en het was pas toen er een zoveelste bewijs werd geleverd van de normvervaging aan de top van de Federale Politie dat de regering blijkbaar overtuigd is geraakt van de totaal scheefgegroeide machtspositie aan die top. Niet allen wordt er met overheidsfondsen gegooid, ook bij benoemingen en promoties viert favoritisme hoogtij en worden procedures verkracht of naar de hand gezet, om de 'juiste mensen' op de juiste plaats te krijgen. En dat liedje duurt nu al 3 jaar."

Politiehervorming werd Augiasstal

Voor LDD is het duidelijk dat het ontslag van Koekelberg een signaal moet zijn voor de regering om de politiehervorming zeer ernstig en objectief te (laten) evalueren. Al drie jaar lang duiken er klachten op van zaken die fout lopen of zelfs gewoon onwettelijk zijn, maar de regering blijft maar zegeboodschappen uitsturen.

Jean-Marie Dedecker: "We hebben in het verleden nog meer benoemingen ontmaskerd die totaal in  strijd met de wet werden doorgedreven. En het dossier van Ronald Jansen toont aan dat de samenwerking binnen de politiediensten, en zeker binnen de gerechtelijke politie nog veel te wensen over laat. Ook daar moet de verantwoordelijkheid van de hiërarchische overheid onder de loep worden gelegd, en niet meteen alle schuld op de rechercheurs of de agenten worden geschoven. Er is dus veel werk aan de winkel, zowel voor de minster van Binnenlandse zaken als van die van Justitie. Voor ons is het alvast essentieel dat de opvolging van Koekelberg worden toevertrouwd aan een chef die echt boven alle verdenking staat, en dat is niet zo evident meer."

Reacties op "Na ontslag van Koekelberg is top van Federale Politie aan grote opkuis toe."

amedee
07/03/2011 09:54
dat werd tijd als wij zoiets doen waren we allang ontslagen bij onze baas en moeten we alles terugbetalen ik hoop hij ook

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*