Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Na motorprotestrit: vangplanken onder vangrails (Het Laatste Nieuws, 01/10/2011)

01/10/2011 11:47 - Verschenen

Nog voor het einde van het jaar laat Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits vangplanken voor motorrijders plaatsen onder alle vangrails op strategisch belangrijke plaatsen. Ook wordt bij wegrenovatie meer rekening gehouden met motorrijders. Dat antwoordde ze op een vraag van LDD-parlementslid Patricia De Waele.

Vorig weekend was er in Gent een massale optocht van motorrijders, met duizenden deelnemers. Ze eisten veilige wegen. Ondanks het feit dat motorrijders slechts 1% van de totaal aantal gereden kilometers realiseren, zijn jaarlijks meer dan 10% van de verkeersdoden motorrijders. Het risico dat motorrijders in het verkeer lopen, is dus meer dan 10 keer groter. Patricia De Waele nam zelf deel aan de protestrit en zegt: "In 72% van de ongevallen is de motorrijder niet in fout".

De concrete aanleiding voor de protestrit van vorige week was het ongeval van de 21-jarige Lorenzo Millecaen. Hij crashte aan de Langerbruggekaai en raakte zwaargewond doordat er geen vangplank stond. Daar vonden al 8 motards de dood en vielen ook 22 zwaargewonden.

(VDS)