Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

In het nieuws

N-VA-er in Scherpenheuvel-Zichem stapt over naar LDD

12/12/2008 16:49 - In het nieuws - Partij

Tom Aerts, voorzitter van de N-VA Scherpenheuvel-Zichem en OCMW-raadslid, stapt over naar Lijst Dedecker. De 31-jarige Aerts verlaat N-VA omdat deze partij verworden is tot een "éénthemapartij, die nog enkel oog heeft voor de splitsing van België".

LDD heeft volgens hem een minstens even scherp Vlaams profiel, maar bespeelt in tegenstelling tot N-VA alle maatschappelijke thema's en is daarom "de partij voor de toekomst." 

Nationaal partijsecretaris Peter Reekmans: stelt dat onafhankelijkheid voor Vlaanderen een middel kan zijn en zeker geen doel op zich is, met België als het kan zonder als het moet! Maar LDD wil vooral meer autonomie om het sociaal-economisch programma te kunnen realiseren en niet om enkel een leeuwenvlag te laten wapperen.

Tom is vandaag de enige N-VA-mandataris in het kartel CD&V/N-VA in Scherpenheuvel-Zichem. Door zijn vertrek is dit kartel de facto verleden tijd. Toch zal Tom als LDD'er constructief blijven meewerken in de OCMW-raad.


Tom gaat zeer snel van start met de uitbouw van de LDD-afdeling Scherpenheuvel-Zichem om LDD nog meer op de kaart te zetten in de regio Diest.

Diests LDD-boegbeeld Natalie Theys die samen met partijsecretaris Peter Reekmans de overstap in goede banen leidde, is dan ook verheugd met de versterking van Tom als mandataris in de streek.