Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Minister Turtelboom belooft de Augiasstal aan de top van de federale politie aan te pakken

16/03/2011 16:02 - Persbericht

In de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken heeft Minister Turtelboom eindelijk toegegeven dat het vertrek van Commissaris Generaal Koekelberg noodzakelijk was om het serene imago aan de top van de federale politie te herstellen. LDD wijst al jarenlang op het eigenzinnige en soms onwettelijke optreden van de Commissaris-Generaal. Hoewel hij telkens formeel de dans kon ontspringen, wordt nu duidelijk dat Koekelberg geen enkele autoriteit meer had om zijn diensten te saneren.

Jean-Marie Dedecker: "Het kleine paleis, het zogenaamde White House dat Koekelberg zich had laten inrichten in de buurt van het Parlement is het laatste schandaaltje dat nu wordt doorprikt. Minister  Turtelboom laat nu zelf het paviljoen sluiten, "zodat de baas van de politie weer gaat werken waar hij hoort te werken, bij zijn eigen mensen." Tegelijk worden de canapébenoemingen van de Dames Ricour en Savonet ongedaan gemaakt, omdat ze het commissariaat generaal samen met Koekelberg moeten verlaten. Ik wil wel nog weten hoeveel dat grapje van het White House de schatkist heeft gekost. En ik zal ook nauwgezet het verder onderzoek volgen naar de mogelijke deontologische fouten van Koekelberg. Het kan niet zijn dat de man zomaar wordt weggepromoveerd, en het verleden met de mantel der liefde wordt toegedekt."

Belgische ziekte.

In de Kamercommissie heeft LDD ook naar de opvolging gepolst van het half dozijn gerechtelijke en tuchtdossiers dat op dit ogenblik loopt tegen topmensen van de federale politie. De Minister verstopt zich achter de trage werking van Justitie en van de tuchtcolleges, maar dat mag haar niet beletten om eindelijk de Belgische ziekte aan te pakken, dat is de ziekte om alle topbenoemingen via de politiek te laten verlopen.

Jean-Marie Dedecker: "Het zijn zeer flauwe excuses, omdat al die procedures niet beletten dat de verdachte commissarissen op hun post blijven, en soms zelfs nog promotie kunnen maken. Een gewone agent wordt meteen geschorst als er een probleem opduikt van tucht of fraude. Maar hoge pieten worden meteen in bescherming genomen door de politieke partij die hen heeft benoemd, desnoods stellen ze zelfs de topadvocaten van de partij ter beschikking. Minister Turtelboom kan beter van de frisse lentewind gebruik maken om deze Belgische ziekte uit te roeien, en de mensen te benoemen die bekwaam zijn, zonder het een politieke kleur op te leggen. 

Reacties op "Minister Turtelboom belooft de Augiasstal aan de top van de federale politie aan te pakken"

Opdorp
16/03/2011 16:37
Jean-Marie,

kan jij ergens € 100.000 voor mij vinden? Ik zou moeten solliciteren. Ik vind dat Koekelberg minstens dit bedrag zou moeten terugbetalen aan de schatkist. Waar zijn we eigenlijk mee bezig. Onze zuur verdiende centen worden door die paljassen zomaar gebruikt puur voor eigen belang.

Allee, zal wel weer niets worden hier in Absudistan.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*