Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Minister Lieten geeft wanbeleid bij IWT toe

20/10/2010 16:58 - Persbericht - Wetenschap en innovatie

In het Vlaams Parlement heeft minister van Wetenschap en Innovatie Ingrid Lieten deze middag geantwoord op een actuele vraag van Lode Vereeck (LDD) m.b.t. de betalingsproblemen bij het IWT. Minister Lieten heeft hierbij toegegeven dat het IWT in 2010 voor ongeveer 30 miljoen euro aan beloofde subsidies niet zal kunnen uitbetalen aan bedrijven en onderzoeksinstellingen. Het is opvallend dat minister Lieten de betaalproblemen vooral wijt aan het beleid uit het verleden. Voor LDD ontloopt minister Lieten hier haar verpletterende verantwoordelijkheid.

Lode Vereeck, Vlaams volksvertegenwoordiger en voorzitter van LDD: "Deze betalingsproblemen bij het IWT waren perfect voorspelbaar. Het Rekenhof had er al voor gewaarschuwd in december 2009. Minister Lieten heeft deze kritiek toen steevast weggewuifd. Bij de begrotingscontrole in mei 2010 werd vervolgens toegegeven dat er wél betalingsproblemen waren, maar dat deze middels bijkomend geld weggewerkt waren. Nu blijken bedrijven en onderzoeksinstellingen echter 30 miljoen euro aan beloofde steun niet uitbetaald te krijgen."

Voor grote bedrijven is dit niet zo een probleem, maar voor kleine bedrijven is het mogelijk dramatisch dat de Vlaamse overheid hier haar verplichtingen niet nakomt. Sommige geven aan hierdoor in 2010 zelfs verlies te zullen maken.

Lode Vereeck: "Uit interne mails van het IWT blijkt dat minister Lieten meermaals werd gevraagd om bijkomende middelen, maar de minister had hier geen oren naar. Hierdoor brengt minister Lieten huidige jobs in gevaar bij bedrijven en onderzoeksinstellingen, maar ook hypothekeert ze de toekomstige tewerkstelling. Investeringen in O&O leggen immers de basis voor de ontwikkeling van nieuwe economische activiteiten. Vlaanderen zal de trein naar een performante innovatiegedreven economie missen, want nu besparen op O&O, terwijl al onze buurlanden net extra inspanningen doen, zal Vlaanderen nog meer op achterstand brengen. Dit is symptomatisch voor het falend innovatiebeleid van deze Vlaamse regering."

Reacties op "Minister Lieten geeft wanbeleid bij IWT toe"

Etienne Vincent
22/10/2010 17:14
Beste,

Zoals steeds komt nogmaals tot uiting dat de beschermelinge van Steve"gratis" Stevaert die voor De Lijn al miljarden versast heeft, haar job, die haar aangeboden werd zonder in de tijd dat zij aangesteld werd, verkozen te zijn , absoluut niet ernstig ter harte neemt en veel te weinig dossierkennis, politieke wil en medewerkers rond zich heeft geschaard die op een correcte manier de zaken benaderen.
Ook dit zou eens in het Vlaams Parlement naar voren moeten gebracht worden.
In Zonhoven, beschermd, goed en wel, al wat je wil maar in Vlaanderen kunnen wij dergelijke figuren op zo verantwoordelijke post missen als kiespijn! En verkozen is ze nu toch maar haar ambt opnemen waar ze verkozen is, blijft voor haar, haar echtgenoot, haar kinderen en haar omgeving een ideale uitvalbasis om zichzelf te verrijken en de Vlaming voor kop van Jut te aanien.
Doe zo verder en bestook haar verder met dossiergerelateerde feiten.

Etienne.

Etienne VINCENT
Opgeeistenlaan 174
9000 Gent
Uiteraard LDD-lid

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*