Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Megazone 30 in Brussel is een ideologisch en geen verkeerskundig project

12/04/2011 16:55 - Persbericht

96% van de bestuurders respecteren zone-30 niet.

Voor LDD bewijst de houding van de Brusselse politie en parket hoe waanzinnig er in Brussel wordt omgesprongen met de mobiliteit en de verkeerskunde. De verbaliserende overheden negeren zelf de snelheidbeperking tot 30 kilometer per uur, en leggen feitelijk de lat op 57 km per uur. Het invoeren van een zone 30 voor de hele vijfhoek was de zoveelste oorlogsverklaring tegen de auto, van groen-linkse coalities die de stad Brussel en het Brussels Gewest willen lam leggen en verarmen door zowel bewoners, handelaars als bezoekers uit hun auto te pesten.

Jean-Marie Dedecker: “Verkeersregels worden pas gerespecteerd als ze als logisch en rechtvaardig ervaren worden. Het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (zie bijlage) heeft in 2007 zelf gepeild naar de snelheid van de chauffeurs in verschillende zones, en stelde vast dat zone 90 disciplinair wordt  gerespecteerd, de gemiddelde snelheid ligt er zelfs lager, op 86 kilometer per uur. In de zones 50 en 70 wordt de grens met gemiddeld 5 kilometer per uur overschreden. In de zone-30 rijdt 96 procent van de chauffeurs te snel. Als amper 4 mensen op 100 de wet respecteren, schort er iets aan de wetgeving.”

Iedere dag verkeerschaos

Zowel de gemeenten als het Gewest verzuimen  al decennia om een ernstig verkeersplan voor Brussel op te maken. Dat heeft volgens LDD vooral te maken met de versnippering van de bevoegdheden over 19 gemeentelijke baronnies en een gewestelijke overheid, maar ook met het negeren van de feitelijke voorkeur van de bevolking voor de auto.

Jean-Marie Dedecker: “Het is niet normaal dat je in een internationale hoofdstad zoals Brussel elke dag vijf uur lang geblokkeerd staat, omdat wereldvreemde bewindslieden vinden dat de mensen zich met de fiets moeten verplaatsen. Uiteraard moet het openbaar vervoer, vooral ondergronds, worden uitgebreid. Maar als je van een handelscentrum zoals Brussel geen Bokrijk wil maken, moeten mensen ook tijdens de spits op een normale manier het stadscentrum met de auto in en uit kunnen. Daarom zijn er grote parkeer garages nodig, transferia aan de rand van de stad, slimme verkeerslichten en zo mogelijk wegen zonder putten.”

 

Reacties op "Megazone 30 in Brussel is een ideologisch en geen verkeerskundig project"

Jef Keymeulen
26/05/2011 00:06
Zone 30 op zo een schaal is pure onzin. Men verdubbelt de giftige uitstoot van de auto's én men verhoogd het aantal voertuigen per km. Enerzijds genereert men meer kanker en anderzijds meer ongevallen, zij het met minder zwaar gekwetsten. Daarnaast zal men maken dat de vijfhoek van Brussel minder zal aangedaan worden : een economische ramp.
Etienne VINCENT
15/04/2011 20:03
"Dura lex sed lex" is hier blijkbaar uit de boze. Ofwel respecteer je de wet ofwel stem je hem weg of stem je die wet niet, maar ja, terug die smerige sossen en pseudo liberalen die dit erdoor gesleurd hebben. Zo kan het niet verder : laat de automobilist in het gareel lopen maar dwing hem geen onnodige en ridicule maatregelen op.
eddy verwimp
12/04/2011 18:19
Jean-Marie heeft meer maar eens gelijk .

maar er voor gans het land één regel van .

140 /100 / 70/ 50

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*