Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

LDD in de kijker

Meerderheid (CD&V, N-VA en SP.a) heeft koudwatervrees voor kleinschalige woonprojecten voor personen met een handicap.

07/06/2011 22:55 - LDD in de kijker

Voornamelijk gebaseerd op het VN-Verdrag voor de Rechten van Personen met een Handicap en geïnspireerd door het succesvolle en reeds goed ingeburgerde concept ‘Thomashuizen’ in Nederland, heeft Patricia De Waele (LDD), samen met Mieke Vogels (Groen!) en Vera Van der Borght (Open VLD) een resolutie ingediend om alternatieve, kleinschalige projecten kansen te geven.

In concreto vroegen wij in ons voorstel van resolutie om ook hier in Vlaanderen een proefproject van drie Thomashuizen kansen te geven waar creativiteit en zelfredzaamheid van personen met een handicap en hun omgeving zo veel mogelijk aangemoedigd wordt. Omdat vandaag het kiezen van een eigen woon- en zorgvorm financiële en praktische moeilijkheden met zich meebrengt, vragen we tevens dat PAB en PGB niet afhankelijk gesteld wordt van de keuze van woonvormen.

Ondanks het feit dat de voltallige meerderheid (CD&V, N-VA en SP.a) ons voorstel van resolutie afkeurde zijn we van oordeel dat we met ons voorstel de ogen hebben geopend en het besef deden groeien dat de overheid niet alleen in staat is om wachtlijsten voor personen met een handicap weg te werken.

We beloofden evenwel om de meerderheid strikt te blijven controleren, in het belang van de vrije keuze van personen met een handicap.

Wordt vervolgd…

Reacties op "Meerderheid (CD&V, N-VA en SP.a) heeft koudwatervrees voor kleinschalige woonprojecten voor personen met een handicap."

Kristin
08/06/2011 19:41
prima initiatief. Vergeet de kangoeroewoningen niet AUB. héééééél kleinschalig, en héééééél duur voor degene die al de verantwoordelijkheid op zich neemt.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*