Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Opinies

Madame Non duikt weer op! (Ivan Sabbe)

23/07/2010 15:01 - Opinie

Dedecker: "De huidige inkomstenbelasting geeft aanleiding tot een behoorlijk antisociaal klassensysteem. In plaats dat men zich via arbeid progressief kan opwerken op de sociale ladder, worden bijkomende inspanningen gestraft, waardoor men "gevangen" blijft in zijn sociale inkomensklasse. Het wordt ons verkocht omdat het socialer zou zijn, maar in werkelijkheid bereikt men net het omgekeerde. Het leidt (of lijdt) tot de grassprietmaatschappij: aftopppen wat groeit."

Rik Coolsaet schreef gisteren in De Standaard dat de vlaktaks de inkomensongelijkheid verhoogt. Jean-Marie Dedecker reageert.

(...)

Talrijke studies tonen aan dat een zwarte letter- en cijfercombinatie op een gele achtergrond de beste leesbaarheid biedt, maar Joëlle Milquet (CDH) stelde haar veto - omdat zwart op geel te Vlaams zou zijn - en Madame Non kon zelfs geen vrede nemen met een rood randje. Resultaat: de nummerplaten krijgen, tegen alle veiligheidsadviezen in, robijnrode cijfers en letters op

een witte achtergrond. Ook in de regeringsformatie probeert Milquet nog maar eens op destructieve wijze haar wil op te leggen. Madame Non heeft het stilzwijgen rond de preformatieopdracht van Elio Di Rupo doorbroken door te stellen dat alle partijen die over de staatshervorming onderhandelen en nodig zijn voor een tweederdemeerderheid, ook mee in de regering moeten.

Die stelling zet preformateur Di Rupo klem, want aan Vlaamse zijde kant men zich tegen de aanwezigheid van Groen! in de federale regering. België is duidelijk politiek failliet, nu Milquet laat weten dat de Ecolo/ Groen!-fractie niet alleen de tweederdemeerderheid moet leveren, maar tegen de wil van De Wever en Di Rupo in ze wat haar betreft ook in de regering moeten. Zelfs wanneer haar bondgenoot Di Rupo aan zet is om een regering op de been te helpen - met mogelijk opnieuw een Waalse premier (wat meer dan 35 jaar geleden is) - vindt Madame Non het opnieuw nodig om de boel te verzuren. Hiermee bewijst Joëlle Milquet dat ze echt van slechte wil is en geen enkele erkentelijkheid aan de dag legt ten opzichte van de PS-voorzitter. Het is nota bene Di Rupo die Milquet aan boord heeft gehaald in de Waalse regering ten koste van de MR. De strategie van Madame Non is duidelijk: de N-VA provoceren en hiermee enkel de onregeerbaarheid van dit land accentueren.

Die strategie zadelt ons, Vlamingen, op met een déjà vu, want ook drie jaar geleden liet Madame Non de formatie vastlopen. De Wever van zijn kant had beter moeten weten en beter moeten luisteren naar de Vlaamse kiezer. Die laatste heeft duidelijk zijn stem gegeven aan de rechterzijde van het politieke spectrum, want de rechtse partijen zijn goed voor 60 procent van de Vlaamse Kamerzetels. Informateur De Wever heeft dit duidelijke signaal echt wel in

de wind geslagen, want behalve met zijn eigen N-VA heeft hij een regering voorbereid met enkel vakbonds- en zuilenpartijen, van zowel de socialistische als de christelijke familie. Dit alles terwijl China elke dag opnieuw verder oprukt en een economische groei realiseert van meer dan 10 procent. Gaan de politici die het voor het zeggen hebben in dit land eindelijk eens opstaan of zullen we verdrinken in oeverloze politieke spelletjes om uiteindelijk te imploderen zoals het Romeinse rijk? De historicus in De Wever kent deze passage ongetwijfeld maar al te goed.

Ivan Sabbe (Vlaams parlementslid voor LDD)