Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Persberichten

Lode Vereeck vervangt Jean-Marie Dedecker als voorzitter LDD

05/07/2010 19:54 - Persbericht - Partij

Het partijbestuur van LDD heeft vanmiddag Vlaams fractieleider Lode Vereeck aangeduid als nieuwe partijvoorzitter. Vereeck krijgt de leiding van een dagelijks bestuur dat meteen de opdracht krijgt een inhoudelijk congres voor te bereiden dat plaatsvindt in het najaar en waarop de partij haar programma terug scherp moet stellen in de veranderde politieke omgeving. Ook een nieuwe naam van de partij ligt op tafel.

Na de verkiezingsnederlaag van 13 juni verkoos Jean-Marie Dedecker om een stap opzij te zetten. Een negenkoppig comité onder leiding van de Oost-Vlaamse LDD-voorzitter Steven Everaert kreeg de opdracht om binnen een statutaire context een nieuwe voorzitter te zoeken. Jean-Marie Dedecker blijft als statutair verkozen voorzitter deel uitmaken van het dagelijks bestuur, maar hij last een sabbatsperiode in.

Dedecker: "De partij, maar ook ikzelf, hebben nood aan interne rust en herbronning." Het partijbestuur heeft Jean-Marie Dedecker ook uitgebreid bedankt voor de inzet van de afgelopen jaren, en gefeliciteerd met wat de partij tot nu toe heeft bereikt.

Lode Vereeck gaat werken aan een doorstart: "LDD heeft klappen gehad, maar onze ideeën zijn springlevend. Het komt er nu op aan meer kiezers te overtuigen van de toekomstgerichte en optimistische boodschap van LDD.

"Wie denkt dat onze partij afgeschreven is, moet 's woendags maar eens in het Vlaams Parlement komen luisteren." Vereeck heeft duidelijke eigen ideeën over de toekomstige rol en politieke meerwaarde van de partij, maar gaat de komende weken vooral gesprekken voeren met leden, militanten en mandatarissen.

Tenslotte besluit Lode Vereeck: "Ik ben mij bewust van de zware taak van partijvoorzitter. Toch dank ik het partijbestuur voor het vertrouwen dat zij in mij stellen om deze opdracht tot een goed einde te brengen. En ik dank Jean-Marie Dedecker voor zijn enorme inzet. Ik reken erop dat hij als stichter van LDD een prominente rol zal blijven spelen."

Opmerkingen of vragen over dit artikel? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

E-mailadres: *
Boodschap: *
 

Lees hier ons privacybeleid

 

*Verplichte velden

Reacties op "Lode Vereeck vervangt Jean-Marie Dedecker als voorzitter LDD"

Nog geen reacties.

Geef ook uw mening!

Naam:*
E-mail (wordt niet getoond):*
Uw reactie:*