Share/Save/BookmarkStuur naar een vriendAfdrukken

Verschenen

Lode Vereeck duwt regenbooglijst D.A.A.D. (Het Belang van Limburg, 31 maart 2012)

31/03/2012 09:20 - Verschenen

In Diepenbeek zal Vlaams parlementslid Lode Vereeck (LDD) bij de verkiezingen van 14 oktober de regenbooglijst D.A.A.D. (De Andere Aanpak in Diepenbeek) duwen. "Mijn oproep tot kartelvorming is mislukt. Bijgevolg zullen een achttal partijen naar de Diepenbeekse kiezer trekken", geeft Vereeck toe.

Op 20 januari lanceerde Lode Vereeck in deze krant de oproep tot kartelvorming in Diepenbeek. De gemeente telt vandaag maar liefst acht politieke partijen: CD&VPlus, sp.a, Open Vld, Groen, Vlaams Belang, de scheurlijsten DAAD en PUUR, en twee onafhankelijken.

"Dat zorgt voor chaos, je kan een gemeente op die manier niet blijven besturen", zei Vereeck toen.

Ondertussen heeft het LDDgezicht in Limburg gesprekken gevoerd met alle Diepenbeekse partijen. "Allen stonden ze achter mijn oproep tot kartelvorming omdat dit beter zou zijn voor de gemeente. Maar ideologische en persoonlijke verschillen stonden een resultaat in de weg", geeft Vereeck toe. "Daarom hebben we beslist met de lijst D.A.A.D. naar de kiezer te trekken. Gemeenteraadslid Jan Bynens zal die lijst trekken, ikzelf zal ze duwen. De lijst zal een mix zijn van jong en oud, nieuw en ervaren, van onafhankelijken en mensen van CD&V, N-VA, Open Vld en sp.a. Allemaal zijn ze diep geworteld in de Diepenbeekse samenleving. Het wordt dus een sterke lijst en geïnteresseerden melden zich erg vlot aan."

Dat Lode Vereeck de lijst duwt, heeft zo zijn redenen. "Met het Vlaams parlement en de universiteit heb ik al heel wat werk. Voorts hebben we heel wat geboren en getogen Diepenbekenaren die een erg nauwe band hebben met de gemeente en zijn wijken, die de noden in elke wijk kennen", zegt de LDD-er. "Ikzelf zal vooral mijn expertise in de groep inbrengen: op vlak van financiën en begroting, en voor het Spartacusdossier."

Spartacus

Wat de gemeentefinanciën betreft wil D.A.A.D. terug naar een gezond beleid. "Enkele grote projecten zoals het gemeentemagazijn en het Demerstrand zijn halverwege, maar het geld voor verdere realisatie is op.

Dat moet worden opgelost zonder dat de Diepenbekenaar hiervoor extra belastingen moet betalen", zegt Vereeck. "Verder zijn wij als enige partij ronduit tegen de Spartacustramlijn Hasselt-Maastricht."

D.A.AD. heeft vandaag drie gemeenteraadsleden (op 25) en twee OCMW-raadsleden. "Wij willen op 14 oktober de grootste partij worden", geeft Vereeck toe. "Bovendien is in de partij afgesproken dat de kandidaten met de meeste naamstemmen gaan zetelen. Kopstemmen laten wij dus links liggen."

© 2012 Concentra